Nézzünk néhány „gyógyírt” a helyzet kezelésére!

1. Ahogy azt a világhírű testépítő, Tom Platz megfogalmazta: „ A legjobb szteroid, melynek segítségével mindent elérhetünk, két fülünk között található- a saját agyunk.” Józan értelmünk segítségével elérhető, reális célokat tűzhetünk ki magunk elé, motiválhatjuk magunkat, kitartással, hittel vághatunk neki az előttünk álló munkának, s teljesítményünknek nem lesz más korlátja, mint amit mi magunk mérünk ki rá.

2.Edzéseinkben törekedjünk az egyszerűségre, a praktikusságra! Tréningjeink intenzitását, nehézségét egyéni képességeinkhez igazítsuk, ne másoljuk átgondolatlanul mások terveit, programjait! Ha bizonytalanok vagyunk magunkban, kérjünk segítséget szakembertől! Egy-egy jó tanács hónapok, akár évek rossz beidegződését teheti helyre.

3.Edzés közben a lehető legnagyobb koncentrációval dolgozzunk! Egy minőségi tréning hatalmas mentális-tudati összpontosítást, fókuszáltságot igényel. Ennek megfelelően összpontosítsunk valamennyi gyakorlat valamennyi sorozatára és ismétlésére, figyeljünk izmaink tudatos összehúzódására és elernyedésére, agyunkkal „költözzünk be” a megdolgoztatott izmokba! Eddzünk megfontoltan, ügyeljünk a helyes légzésre, testtartásra! Legyünk elővigyázatosak a nehéz gyakorlatok végrehajtásakor, körültekintően és óvatosan próbáljuk megdönteni egyéni rekordjainkat! Az extrém túlterhelés vagy egy rossz mozdulat miatt bekövetkezett sérülés hosszú időn keresztül távol tarthat minket az edzéstől!

4.Az edzőterem az a hely, ahol lehetőségünk van testünket, lelkünket formálni, alakítani. Keressük fel jókedvvel, pozitív gondolatokkal felvértezve,és élvezzük az edzés közben és után felszabaduló energiák és hormonok „pezsgését”!

Írta: Bögi Viktor

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.