Márciusban már nagyon látszanak a szervezetünkön a hideg időszak hatásai. Hiszen télen kevés kivételtől eltekintve nem tudunk friss zöldséget, gyümölcsöt enni, a szabadidős mozgás pedig sokaknál csupán a hólapátolásra koncentrálódik. A friss levegő és a napfény hiánya nem tesz jót sem a lelkiállapotunknak, sem az egészségünknek, és akkor még nem is említettük a téli esti nassolásokat és a betegségeket. Ezek mind gyengítik az erőnlétünket, nem csoda, hogy reggel alig tudunk kikelni az ágyból. A jó hír az, hogy tehetünk a tavaszi fáradtság és a felszedett plusz kilók ellen!

"Thinkstock"

Sportolj! Boldogabb leszel…

A sportról sokaknak csak az izzasztó aerobikórák jutnak eszébe, ahogy levegőért kapkodva, ugrálva próbál néhány kilótól megszabadulni.  De nem kell a hosszú téli álom után rögtön heti négy kardioedzést beiktatni, hiszen mint mindenben, itt is fontos a fokozatosság. A könnyű vagy közepesen nehéz mozgás fokozza az immunrendszer működését, míg a túlzásba vitt sport már inkább a kárára van. Sokat tehetsz az alakodért, ha heti legalább egy délután nem otthon ücsörögsz, hanem sétálsz egy nagyot, keresve a tavasz első jeleit, vagy tornázol egyet a szoba melegében. De hétvégi szabadtéri programokra is ellátogathatsz, hiszen ahogy jön a jó idő, ezek a rendezvények úgyis egyre gyakoribbak.

forras és a cikk folytatása:http://www.life.hu/drlife/20110228-tavaszvaro-egeszsegtippek.html

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.