Szerkezeti felépítésének köszönhetően az egész testünket megdolgoztatja. A gyakorlatok végzéséhez a kezek és lábak összehangolt mozgására van szükség, ezért fejleszti a ritmusérzéket. Az elliptikus trénert az ülő munkát végzőknek ajánljuk elsősorban, ugyanis már egy rövid edzés a test teljes izomzatának gyors felfrissülését eredményezi.

A lábak folyamatosan a pedálokon vannak, így nem ütődnek a talajhoz, mint a hagyományos futás során, ami kíméletes megoldás az ízületek számára. A kardió gépek közül az elliptikus tréner alkalmas leginkább az ízületi problémákkal küszködőknek és túlsúlyosoknak, valamint szív és érrendszerünk karbantartásához, állóképességünk fejlesztéséhez.

Hatékony zsírégető eszköz, így fogyókúrához is alkalmazható. A futással ellentétben, ez a mozgásforma kifejezetten kíméli csípő, térd és boka ízületeinket. Használják fizikoterápiás, rehabilitációs célokra is.

A pulzusmérő markolat, lehetőséget nyújt az edzés közbeni pulzusmérésre. Az ellipszis tréner használata során különböző programok közül választhatunk, attól függetlenül, hogy milyen típusú edzést szeretnénk végezni pl:Interval, variety, performance, heart rate, weight loss vagy manual.

Az elliptikus trénerrel végzett gyakorlatok rövid időn belül növelik a pulzusszámot, aminek az eredményeként a vér több oxigént szállít a fontos szervekbe, valamint gyorsítja a felesleges zsírmennyiség elégetését.

Hogyan használjuk az elliptikus trénert, hogy ne okozzon sérülést?

Mindig kezdjünk kisebb ellenállással és fokozatosan melegítsd be az izmaidat. Az elliptikus tréner használata előtt érdemes, teljes testre kiterjedő, bemelegítést és nyújtást végezni, hogy elkerüljük az estleges húzódásokat. Ügyelni kell arra, hogy a hát és testtartás egyenes legyen.

Kránitz Attila
Személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.