Teljes Testedzés Egykezes Kézisúlyzóval

 

Pörgesd fel az anyagcserédet és célozz meg minden izomcsoportot ezzel a pár egyszerű gyakorlattal!

 

Ezen az edzésnapon, 3 különálló 10 perces blokkban fogsz dolgozni. Mindegyik blokk egy felső- és egy alsótest gyakorlatot foglal magában. Az erőfeszítésedért kettős előnyre számíthatsz, először is egy hatalmas bedurranásra, ami nagyon jól fog kinézni a strandon, másodszor pedig egy felpörgetett anyagcserére, ami égetni fogja rólad a felesleges kalóriákat órákkal az edzés után is.

Dolgozz folyamatosan mindegyik blokkban, akkor pihenj hogyha nagyon muszáj és azért, hogy tökéletes formával tudj dolgozni. Tarts 5 perc szünetet mindegyik blokk után. Ilyen egyszerű.

Alsó- és felsőtest gyakorlatokat váltogatva, arra készteted a szívedet, hogy felső fokozatba váltson így vért pumpálva arra a területre, ami a leginkább terhelés alatt van, megnövelve az oxigén igényedet, maximalizálva az elégetett kalóriákat edzés alatt és után.

Amikor felső végtagról alsóra váltasz, vagy fordítva, a megdolgoztatott izomcsoport szünetet kap, hogy regenerálódjon így képes leszel újra ismétléseket végrehajtani amikor arra kerül sor.

  1. BLOKK 10 PERC

A1. Katonai nyomás (láblökéssel) 5 ismétlés

Egy pár egykezes kézisúlyzót vegyél fel a válladra, tenyerek befelé nézzenek. Rogyaszd a térdeid és használd a lábad erejét, hogy a súlyokat a fejed fölé nyomd.

A2. Kitörés előre 10 ismétlés (összesen)

Állj egyenesen feszes törzzsel, súlyokat kinyújtott karokkal tarts meg oldalt. Mellkast emeld ki és egy nagy lépést lépj előre addig míg a hátulsó térded éppen, hogy nem érinti meg a talajt. Állj fel robbanékonyan a kiinduló helyzetbe majd ismételd meg a gyakorlatot a másik oldalra.

  1. BLOKK 10 PERC

B1. Döntött törzsű evezés egykezes kézisúlyzóval 5 ismétlés

Csípődet engedd hátra és közben dőlj előre. A súlyok a sípcsontod előtt lógnak. Törzsed feszes, gerinced neutrális. Húzd mindkét súlyt egyszerre mellkasodhoz, lapockáidat közelítsd egymáshoz majd távolítsd őket mikor visszatérsz a kiinduló helyzetbe.

B2. Felhúzás kézisúlyzóval 10 ismétlés

Kezdd úgy, hogy a súlyzók a talajon vannak a lábfejed mellett, kívül. Csípőből hajolj le, egyenes háttal neutrális gerinccel. A széles hátizom erejét és a rombuszizom erejét kihasználva stabilizáld lapockáidat. Farizmodat feszítsd meg felálláskor. A karok egyenesen lógnak a gyakorlat közben.

  1. BLOKK 10 PERC

C1. Fekvenyomás (talajon fekve) 5 ismétlés

Ragadd meg a súlyokat, feküdj a talajra, hajlítsd be a térdeidet és talpaiddal támaszkodj meg a földön. Nyomd ki a súlyzókat, mint egy padon végzett fekvenyomásnál, majd lassan engedd le őket addig amíg a felkarod megérinti a földet.

C2. Elöl guggolás 10 ismétlés

Állj fel, emeld a kézisúlyzókat fel a válladra és vegyél egy mély levegőt. Ezután, vezesd a csípődet hátra és süllyedj le guggoló pozícióba, amíg csípőd a térdvonal alá ereszkedik. Innen robbanékonyan vezesd előre és fel csípődet, hogy visszaállj a kiinduló helyzetbe.

Ez a program egy rövid, tömör, miden izomcsoportot átmozgató szuper edzés, ami kettő kétkezes kézisúlyzóval elvégezhető, így tényleg minimális eszközigényű. A 3-szor 10 perces blokkok, plusz a kétszer 5 perces pihenők 40 percre csökkentik az edzés időt, ami jól jön, ha nagyon elfoglalt vagy, vagy nyaralás alatt nem akarsz órákat tölteni a konditeremben.

EDZÉD TIPP: Egy darab kézisúlyzóval is végre lehet hajtani a programot, ekkor minden körben váltsunk oldalt. Egy súllyal jobban megdolgoztatjuk a törzs stabilizáló izmait.

Jó edzést kívánok!

Gallai Dávid

Személyi Edző

davidg1@windowslive.com

Forrás: https://www.menshealth.com/fitness/a32712938/burn-stubborn-fat-while-building-muscle/

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.