A kurkumin mint táplálékkiegészítő

2022. szeptember 19.|

A táplálékkiegészítő gyártók a kurkumint gyulladáscsökkentőként, fájdalomcsillapítóként és szívsegítőként is reklámozzák. De vajon mindez igaz?

Napi szokások a jobb alvás érdekében

2022. szeptember 19.|

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan aludj jobban, akkor a legjobb helyen jársz. Beszéljünk hát arról, hogyan lehet ezt az 5 egyszerű, napi szokás erejét kihasználva hatékonyabban elaludni.

Valójában tényleg annyira ártalmas a cukor, ha egészséges vagy?

2022. szeptember 12.|

A cukrot az elhízástól kezdve a rákig mindenért felelősnek tartják, de vajon tényleg ennyire rossz az aktív életmódot folytató embereknek? A hírek és a figyelemfelkeltő címlapok ellenére a tudomány szerint nincs egyértelmű ok-okozati kapcsolat a cukor és az elhízás, a cukorbetegség vagy akár a rák között.

Hová tűnik a testzsír fogyás során?

2022. augusztus 29.|

Mi történik a testzsírral, amikor leadod a kilókat - kiizzadod, kipisiled vagy kilélegzed? A válasz igen, igen és igen. Hogy a fenébe történik ez? Az is segítség, ha megértjük, hogy a testünket úgy tervezték, hogy a felesleges energiát a zsírsejtekben tárolja

5 érdekes tény a cukorbetegségről

2022. augusztus 22.|

A cukorbetegség olyan betegség, amelyben a vércukorszint magas. Ezért a cukorbetegeknek gyakran tanácsolják, hogy szabályozzák a cukorbevitelüket. Pusztán az édesszájúság vagy a "túl sok" cukor fogyasztása azonban nem okoz cukorbetegséget egy egészséges embernél.

Öt tipp amivel elkerülheted a délutáni fáradtságot

2022. július 18.|

Neked is ismerős az érzés amikor délután 2 óra körül ásítozni kezdesz? Ezzel nem vagy egyedül. A következő tippek segítségével ugyanolyan produktív lehetsz, mint a kora reggeli órákban. Még a legmotiváltabb emberek is fáradtnak érezhetik magukat a kora délutáni órákban.

3 tuti tipp az életmódváltó szokások kialakításához

2022. június 20.|

Ittál ma reggel kávét? Ha az ország 64 százalékához tartozol, akkor a válaszod biztosan igen. Bármikor mondhatod hogy fáradt voltál, szükséged volt a koffeinre, de a legvalószínűbb magyarázat egyben a legegyszerűbb is, vagyis valószínűleg azok közé tartozol, akik megszokásból egy kávéval kezdik a napot.

Antioxidánsok egészségügyi előnyei – 2. rész

2022. június 13.|

Előző cikkünkben megismerhetted az antioxidánsok egészségügyi előnyeit és azok természetes táplálékforrásait, a továbbiakban pedig az antioxidánsokról, mint táplálékkiegészítőkről, azok pozitív illetve negatív tulajdonságairól lesz szó.

A hosszú egészséges élet öt titka

2022. június 13.|

Az egészséges élet sokkal többről szól, mint hogy pontosan hány évig fogunk élni. Amikor a hosszú életről és az élet meghosszabbításáról beszélünk, nyilván azt feltételezzük, hogy a legtöbben sokáig akarnak élni, de nem akarnak szembenézni az öregséggel járó problémákkal.

Mit együnk az optimális teljesítmény érdekében?

2022. június 7.|

A "szuperfood" avagy "szuperélelmiszer" az élelmiszeripar által gyakran használt kifejezés, amellyel egy adott élelmiszert úgy forgalmaznak, mint ami maximális tápértékkel bír, vagy kivételesen tápanyagdús.

Hat egyszerű és természetes módja, hogy maximalizáld a tesztoszteronszinted

2022. március 21.|

Az alacsony tesztoszteronszint azaz T-szint, meglehetősen rossz hír a férfiak számára. Az olyan nyilvánvaló problémák mellett, mint a csökkent libidó és a merevedési zavar, az alacsony tesztoszteronszintet fáradtsággal, csökkent izomtömeggel, depresszióval, memóriazavarral, sőt krónikus betegségekkel is összefüggésbe hozták.

Diéta, stressz és a szív egészsége

2022. március 21.|

Az aktuális étrended jó vagy rossz hatással is lehet a stressz szintedre. A helyes táplálkozás segíthet a stresszszint kezelésében. Tudjuk, hogy az egészséges bélrendszer összefügg a jobb hangulattal és a stresszkezeléssel, ezért az egészséges baktériumok növekedését elősegítő élelmiszerek kiválasztása segíthet abban, hogyan jobban érezd magad a nap folyamán.

Zöld tea és az egészséged!

2022. február 28.|

Összetevőinek köszönhetően a zöld tea igazi immunerősítő és segít a fogyásban is. Az elkészítés és fogyasztás során ezeket szem előtt kell tartani pár dolgot, ezeket mondjuk el most. A zöld tea nem tartalmaz kalóriát, és ez önmagában is segíthet a fogyásban. Igazi egészségbomba.

Hogyan alakítsuk ki a zsírégetéshez hasznos célokat

2022. február 28.|

A célok állandó beszélgetést jelentenek minden fitnesz- és egészségügyi törekvésben. Sajnos mi – oktatók és résztvevők egyaránt – sokszor csak az eredménycélokra koncentrálunk. Míg az eredménycélok fontosak, a folyamatcélok azok, amelyekre jobban kell összpontosítania annak, aki megpróbál egy célt elérni.

Így erősítheted meg D vitaminnal az egészségedet!

2022. február 21.|

Kedvetlennek vagy depressziósnak érzed magad ebben a sötét évszakban? Lehetséges, hogy D-vitamin hiánya van a szervezetednek. Hogyan lehet ezt felismerni és mi segíthet ebben? Hideg, nedves és sötét van kint. Ki is akarna kilépni az ajtón?