7 tipp a belső motiváció kialakításához

2023. május 29.|

Bizonyos emberek természetükből adódóan motiváltak, míg mások az idő folyamán fejlesztik ki ezt a tulajdonságot. Íme hét tipp a belső motiváció kialakításához és fenttartásához.

Létezik az ideális testsúly?

2023. május 22.|

Az ideális testsúly kérdésére nem olyan könnyű válaszolni. Éppen ezért nézzük meg közelebbről, hogy mit is jelent ez valójában, hogyan számolhatod ki az ideális súlyodat, és mennyire szigorúan kell értelmezned ezeket az értékeket.

Nem csak a karok edzése fontos: a megfelelő teljes testes edzés

2023. május 8.|

Az edzés nem csak a karoknál áll meg, bár ott az izomnövekedés gyakran különösen látványos és gyorsan megmutatkozik. Azonban csak a megfelelő teljes test edzés biztosítja, hogy valóban fitt legyél, és ne csak felpuffadt. Mutatjuk, hogyan tudod könnyen és hatékonyan edzeni az összes fontos izomcsoportot.

Edzés sérülésmentesen

2023. május 8.|

Akár tapasztalt sportolókról, akár kezdőkről van szó, a fitneszsérülések bárkivel előfordulhatnak. A rándulások, húzódások és más típusú sérülések előfordulhatnak edzés közben, és ezek fájdalmasak, frusztrálóak lehetnek, és megszakíthatják az edzésrutinodat.

Gyorsaságfejlesztés konditeremben

2023. április 24.|

A gyorsaság fejlesztését általában futó edzéssel képzeljük el. A következő három gyakorlat arra lesz példa, hogy ezt konditeremben is megtehetjük.

7 regenerálódási tipp edzés utánra

2023. április 17.|

Futás, kerékpározás, fitneszterem - sok lehetőség van hatékony edzésre. Azonban a regeneráció legalább annyira fontos, mint maga az erősítés. A regeneráció segíthet abban, hogy gyorsabban felkészüljünk a következő edzésre vagy javítsuk ennek hatékonyságát.

Edzés este, káros vagy sem?

2023. április 10.|

Emberek ezrei töltik az estéiket az edzőteremben. A legtöbbször a munka miatt egyszerűen nincs lehetőséged máskor menni. Néha azonban csak a reggeli edzés kellemesebb alternatívája. A kérdés az, hogy vajon hatékony-e az ilyen késői edzés?

Az edzés két legfontosabb eleme

2023. április 3.|

Sokan a bemelegítésre és a nyújtásra úgy tekintenek, mint opcionális tevékenységekre, amelyeket következmények nélkül ki lehet hagyni. A bemelegítés és a nyújtás azonban minden fitneszprogram alapvető elemei, és nem szabad figyelmen kívül hagyni őket. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy miért fontosabb a bemelegítés és a nyújtás, mint gondolnád.

A legjobb fenékgyakorlat avagy hogyan csináld a csípőemelést

2023. március 27.|

A kerek fenék több mint szexi: az erős farizom javítja a tartásodat és megelőzi a derékfájást. A csípőemelés az legideálisabb fenékgyakorlat. Egy tónusos fenék nem csak jól néz ki, de az egész testtartásod szempontjából is fontos, mivel manapság túl sokat ülünk, és a farizmok elsorvadnak.

Miért túlértékelt a kardió edzés?

2023. március 27.|

A szív- és érrendszeri edzést, közismert nevén a kardiót, régóta a fittség sarokkövének tekintik. A legújabb kutatások azonban azt sugallják, hogy a kardió edzéseket túlértékelik, és nem feltétlenül a legjobb módja az optimális fittség elérésének.

7 egyszerű tipp a gyors anyagcseréhez

2023. február 27.|

Olyan érzésed van, hogy az anyagcseréd csak takaréklángon működik? Megmutatjuk, hogyan kapcsolj zsírégető üzemmódba, és fogyj gyorsabban. Ha a testsúlyról és a kívánt alakról beszélünk, nem mindig csak arról van szó, hogy mennyit eszel.

10 tipp az egészséges hátért

2023. február 27.|

Fáj a hátad, teljesen beállt? Már egyszerű trükkök is segíthetnek az egészséges hát elérésében. Íme a legjobbak.

Ezekre figyelj oda, ha másnaposan edzel

2023. február 20.|

Lehet másnaposan is edzeni? Igen, ha betartod a következő szabályokat. Azonban nem árt, ha tudod milyen szerepet játszhatnak az elektrolitok ebben a folyamatban.

TOP 5 gyakorlat a tónusos hasizmokért

2023. február 13.|

A tónusos has felépítéséhez az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás kombinációjára van szükség. A hasizmok a törzs fontos részét képezik, és döntő szerepet játszanak a gerinc megtámasztásában, a testtartás javításában, valamint az egyensúly és a stabilitás elősegítésében.

Mennyi ideig tartson az edzés?

2023. február 13.|

Gyakran kérdezitek, hogy mennyi ideig kellene tartania egy edzésnek. Persze mindannyian szeretnénk azt hallani, hogy 5 perc intenzív izzadás elég a hosszú élethez és a jó alakhoz, szívesen meg is adnánk nektek ezt az örömöt, de sajnos ez az állítás minden, csak nem igaz.

Miért olyan fontos az edzés utáni levezetés?

2023. február 6.|

10 perc. Ennyi időre van szükséged ahhoz, hogy az edzés végén az izmokat lenyújtsd. Ennek ellenére sokan kihagyják ezt a részt, mert úgy gondolják, hogy felesleges, vagy egyszerűen egy kicsit korábban akarnak végezni az edzőteremben.

Miért fontos az edzés idős korban

2023. január 30.|

A testmozgás minden korosztály számára létfontosságú, de az idősek számára különösen. A rendszeres testmozgás segíthet a különböző egészségügyi problémák megelőzésében vagy kezelésében, a függetlenség megőrzésében és az általános életminőség javításában. Íme néhány fő ok, amiért a testmozgás fontos az idősebb felnőttek számára:

Hogyan lehet megelőzni az izomgörcsöket?

2023. január 30.|

Elmúlnak, de fájdalmasak. Az izomgörcsök, azok az önkéntelen összehúzódások, amelyek éppen akkor jelentkeznek, amikor a legkevésbé számítasz rájuk, meggyengíthetik az érintett területet. Bár általában ártalmatlanok, a legtöbben inkább elkerülnék őket.

Tippek kezdőknek

2023. január 16.|

A fitnesztermek látogatóinak száma rohamosan nő, a súlyzós edzés és a testépítés iránti érdeklődés évről évre tovább növekszik. Az edzőtermi látogatók leggyakrabban olyan edzési célokat választanak, mint az izomépítés, a nagyobb erő és teljesítmény, valamint a fokozott zsírégetés vagy a súlycsökkentés.