Egy olyan fiatal hölgyet szeretnék most bemutatni Nektek, aki bárki számára példakép lehet. Noémi kitartásának, céltudatosságának köszönhetően, már a közös edzéseink elején éreztem, hogy kemény munkával, sok energia befektetéssel ugyan, de nagy célokat fogunk együtt elérni. Emlékszem, mikor azt mondtam „na majd ha kockás lesz a hasad”, mindketten mosolyogtunk, távoli célnak tűnt.  A jelenben Noéminek csak tükörbe kell nézni, hogy büszkén elmondhassa, ez a cél is sikerült! Persze az élet nem habos torta, kőkemény, verejtékes munka áll a siker hátterében, olykor a szigorú verseny diéta sem tántoríthatta el Noémit, és nem engedte, hogy az akadályok az útjába álljanak.

A jelenben a már letisztult, nőies alakját öntjük izmosabb, definiáltabb, szálkásabb formába, melyhez a táplálkozási szokásokat, módszereket is az edzésekhez igazítjuk.

Tanácsunk a kedves olvasók felé, hogy mindig legyen egy kitűzött cél, ami felé megtesszük az apró lépéseket, amíg azt elérjük. Kitartással, céltudatossággal, és kemény munkával bármi elérhető mind az edzések, mind pedig az élet területén, erre tanítottuk meg egymást Noémivel a közös utunkon.

Hálás vagyok, hogy végig kísérhettem, és jelenleg is a részese lehetek fejlődésének, csak így tovább a továbbiakban!

Noéminek feltett kérdéseimből szeretnék pár tanulságos mondatot megosztani veletek az alábbiakban.

Mióta edzel a Speedfit Fitness Stúdióban?

2014ben kezdtem el edzeni egyedül a Speedfitnél.

Mi volt a három legfontosabb dolog számodra, ami miatt a Speedfit Fitness Stúdió mellett döntöttél?

Fontos volt számomra, hogy a teremben, ahol edzek, mindig legyen elegendő fény és ne egy teljesen zárt, sötét helyen sportoljak. A gépek nagy választéka és a tisztaság is szempont volt, illetve a légkör, ami fogadott mikor beléptem először a stúdióba. Itt a kedves és mosolygós recepciósaitokra gondolok. (Puszi Helénnek és Katának)

Ha tudnád, hogy a Speedfit Fitness Stúdió ötletládájába bedobott gondolataid valóra válnának, mi lenne az a három dolog, aminek a megvalósulása még inkább támogathatna céljaid elérésébe? 

Céljaim elérésében a Speedfit Stúdió megad minden lehetőséget számomra. Ahhoz, hogy az igazán nagy céljaimat elérjem, már csak nekem kell keményebben edzenem és komolyabban odafigyelnem a diétára.

Az elejétől kezdve igénybe veszed személyi edző segítségét?

Nem, 2015. Július óta edzek személyi edzővel.

Mi motivált arra, hogy személyi edző segítségét kérd?

Tulajdonképpen más mozgásforma után szerettem volna nézni, meguntam a konditermi edzést, mivel magamnak már nem tudtam eléggé színessé tenni annyira, hogy élmény legyen az edzés és ne egy kötelesség, amit le akarok tudni, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásom az egészségemmel szemben. A másik motivációm, amit anno fel is írtunk az állapot felmérő lapomra, hogy nem szeretnék 40 évesen szívinfarktust kapni, jó kondit szeretnék, néhány kilót leadni és formás lenni. Eszem ágába sem jutott versenyezni vagy bármilyen színpadi mókához…

Őszintén bevallom, korábban mindig tiltakoztam a személyi edzők ellen, mivel nem ismertem, hogy mit is ki tudnak hozni az emberből. Rengeteg szaktudás, tanulás, megfigyelés és kitartó munka van részetekről abban, hogy a vendégeitek elégedettek legyenek Veletek, magukkal és lássák, illetve érezzék a fejlődést. Nagy önbizalmat tud adni az embernek, hogyha a jó, személyre szabott edzések miatt sokkal fittebb leszel és csinosabb. Ti ezt adjátok! – Hosszú távon megalapozzátok a vendégeitek útját az egészséges életmód (ehhez persze kell a vendég is) felé, amibe beletartozik nálam a magasabb energiaszint és a sok mosolygás is.

Mi alapján választottál edzőt magadnak?

Péter tanácsára fordultam Szabihoz, nem csalódtam, maradok Nála!

Ha megjelenítesz magad előtt egy képzeletbeli dobogót, ahol díjazod az első, a második és a harmadik helyezettet, mi lenne az a három dolog, ami miatt a Speedfit Fitness Stúdióba jársz edzeni? Mi állna az első, a második, ill. a harmadik helyen?

3. hely – sok ismerősöm jár ide edzeni

2. hely – személyi edzőm

1. hely – nagyon jó infrastruktúra, kiváló terem, kedves személyzet                   

Ha úgy látnád, hogy a legjobb barátodnak is segíthetne a rendszeres testmozgás, mit mondanál neki, mi lenne a legfőbb haszna abból, ha ő is eljárna a Speedfit Fitness Stúdióba edzeni?

Elmesélném az én esetemet és bemutatnám képeken a személyes fejlődésemet. Főcél mindig az egészség, illetve a jó forma is, ezt pedig csak mozgással lehet igazán sikeresen prezentálni. Úgy nem lehet szépet mutatni, hogyha az ember koplal és nem eszik. Jó evések nélkül szerintem nem lehet élni, enni igenis kell és jó dolog, csak meg kell válogatni, hogy minőségi, finom és magas tápanyagtartalmú legyen az étel, amit megeszünk. (Természetesen bűnözni is kell… ;))

Tegyük fel, hogy ezt a kérdést a hozzád legközelebb álló személyhez intézhetjük; vajon mit mondana arról, hogy az állandó elfoglaltságaid mellett rendszeresen eljársz sportolni?

Hogyha végignézzük egy napomat, akkor általában jön a kérdés, hogy honnan van ennyi időm, illetve megkapom az elismerést, hogy kitartó vagyok és ügyes. De egy hozzátartozó mindig elfogultan nyilatkozik szerintem.

Én másképp látom az edzés témát.
Vannak céljaim, tudom, hogy mit kell megtennem értük és minden energiámmal azon vagyok, hogy tartsam magamat az eltervezettekhez. Elismerem, van, hogy kihagyok edzést, mert egyszerűen kimerülök, gyengének érzem magam, de mégis törekszem arra, hogy minden napomban legyen valamilyen mozgásforma. Nagy részben ülő munkát végzek, ezért is igénylem a mozgást, illetve jellememből adódóan sem tudok egyhelyben megmaradni.

Ha egy életmód magazin felkérne, hogy írj egy cikket az eddigi munkádról, elért eredményeidről, a sport hatásáról a mindennapjaidra, mi lenne az az öt dolog, amit biztosan beleírnál?

Motiváció – mert mindig lehet újabb kihívásokat találni, amit teljesíteni akarok
Elkötelezettség – tisztelem és szeretem ezt a mozgásformát
Kitartás – nem adom fel, ha nem megy elsőre, akkor addig próbálkozom, amíg nem sikerül
Fejlődés – a kitartásnak köszönhetően a legszebb eredmény a fejlődés. Amire a korábbiakban nem voltál még képes, az bizonyos mennyiségű munkával elérhető
Alázat –a tényező, ami nélkül nem menne…

És ha ugyanez a magazin címlapfotót közölne rólad, mi lenne a jelmondat, amit szívesen olvasnál a fotód mellett?

Egy pörgős edzés végén a mosoly mindennél jobban esik…

Utóirat: Ezúton szeretném megköszönni edzőmnek, Horváth Szabolcsnak, hogy a kezdetektől fogva motivál és segít a fejlődésemben, úgy, hogy figyelembe veszi a céljaimat és érdeklődési irányomat, illetve velük szemben mérlegre állítja a bennem rejlő képességeket. Van, hogy többet kihoz belőlem, mint, amit én valaha elképzeltem volna… ezt nevezem az igazi motivációnak és Ő egy igazi Edző! Köszi, Szabi!

 

Írta: Vida Noémi, és Horváth Szabolcs személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.