Lenyűgöző számomra az a lelkesedés, odaadás, alázat, és profizmus, ahogy munkájukat végzik. És nem csak a munkájukban!  Az edzéseken is, mindig a 100%-ot nyújtják, így rövid idő alatt látványos eredményeket értünk el.

A fogyás mellett erősödtek core izmaik, mely által gerincsérves panaszaik (derékfájás) megszűntek; testtartásuk látványosan szebb lett; testtudatuk, állóképességük és izomerejük látványosan javultak.

Fogadjátok szeretettel a velük készített riportom, bízva abba, hogy ezt olvasva valaki/valakik számára elindító motivációt adhat az életmódváltás felé.

Milyen indíttatásból kezdtetek el edzőterembe járni? Mik voltak a legfontosabb célok?

Kriszti: Tovább szerettem volna fogyni, mert a testsúlyom egy jó ideje stagnált.

Viki: Leginkább fogyás és erősödés volt a cél, ami miatt el kezdtünk edzőterembe járni. Főleg a törzsizmaimon szerettem volna erősíteni, a derékfájásom miatt.

Miért kértétek személyi edző segítségét? Mi alapján választottatok edzőt?

Kriszti: Abban bízva, hogy a jól felépített órák és a megfelelően végrehajtott gyakorlatok hozzá segítenek a kívánt cél eléréséhez. Edzőt szimpátia, és az általa megadott bemutatkozás alapján választottunk, és az elmúlt 8 hónap tapasztalata alapján be is jött.

Viki: Egyedül kevés lett volna a kitartásunk a mozgáshoz, illetve a gyakorlatok megfelelő kivitelezése sem ment volna segítség nélkül, ezért döntöttünk úgy, hogy segítséget keresünk. Először azt néztük meg, hogy melyik edzőtermek közül tudunk választani, illetve megnéztük a neten a képeket a személyi edzőkről és a bemutatkozás, szimpátia alapján választottunk.

Mennyit sportoltatok a közös edzések megkezdése előtt?

Kriszti: Rengeteg féle sportot kipróbáltam a személyi edzés előtt, általában heti 3 alkalommal vettem részt csoportos órákon.

Viki: Én kb. heti 1-2 alkalommal sportoltam előtte, aerobik órára jártam.

Mitől tartottatok leginkább az első edzések előtt? Volt e ilyen?

Kriszti: Leginkább a teljesítmény kényszertől és attól, hogy nem fogom tudni végrehajtani a feladatokat.

Viki: Háááát…. nem is tudom, talán leginkább attól, hogy nem  fogom bírni és nagyon bénák leszünk.  

Mióta jártok rendszeresen? Milyen változást vagy változásokat vettetek észre magatokon a leghamarabb?

Kriszti: 8 hónapja. Leginkább a tartásom javulása, ami feltűnt.

Viki: kb. fél éve járunk. Az állóképességem sokkal jobb lett, sokkal jobban bírom a terhelést. Leginkább a törzsizmaimon és a karizmaimon veszem észre, hogy nagyon sokat erősödtek.

Mennyiben és miben segíti munkátokat és mindennapjaitokat a jobb fizikum, állóképesség?

Kriszti: Kevesebb sérülés ér bennünket, hiszen az edzésen elsajátított mozdulatokat a mindennapokban is tudjuk alkalmazni. Sokkal könnyebb egy-egy mozdulat, mozdulatsor kivitelezése, ha az embernek mobilasak az ízületi.

Viki: A munkánk eléggé pörgős, elég sokat kell ide-oda rohangálni, de elég sok olyan nap is van, amikor az egész napot egy helyben ülve, kissé kényszeredett pozícióban töltjük el. A jobb állóképesség sokat segített abban, hogy a munkanap végére kevésbé fáradunk el, jobban bírjuk a fizikai megterhelést. A jobb erőnlét miatt sokkal kevesebbszer fordul elő egy ülve eltöltött munkanap után, hogy a fáj a hátunk, derekunk.

Milyen hangulatban telnek az órák?

Kriszti: Az órák mindig nagyon jó hangulatban telnek, Judit igyekszik figyelembe venni az igényeket. Motiválttá tudja tenni a tanítványait.

Viki: Az órák nagyon jó hangulatban telnek. Sokat nevetünk is a kínzások mellett.  Elfáradunk mindig, de jól is érezzük magunkat.

Mit üzennétek azoknak, akik azon gondolkodnak, hogy elkezdjék a sportot, és belevágjanak az életmódváltásba az egészségük érdekében?

Kriszti: Azt, hogy ne gondolkozzanak, hanem vágjanak bele!

Viki: Mindenképpen vágjanak bele. Nehéz elkezdeni, de mindenképpen megéri. Jó látnia az embernek az apró változásokat, a fejlődést saját magán.

Írta:
Szabó Judit
személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.