Kanczler Ádám vendégriportja Sándorral és Gergellyel

SPEEDFIT | 2017.12.14 12:24

Diószegi Sándor és Hódosi Gergely az elsők között volt, akik megtiszteltek a bizalmukkal Speedfites edzői karrierem kezdetén.

Ezt a bizalmat azóta is élvezem heti rendszerességgel. A munkába nagy elánnal vetették bele magukat és örömmel tapasztalom, hogy ez a motiváltság azóta sem hagyott alább. Heti 3-4x találkozom a srácokkal és nagyon jó hangulatban telnek az edzések, gyakran ”eladjuk a termet”… J Azonban nem csak szórakozásról szólnak ezek az alkalmak, nagyon szép eredményeket is elértünk már együtt. Nézzük a cikkben a további részleteket:

 

Mi motivált Titeket arra, hogy személyi edzőt fogadjatok?

D.S.: Az egyetemi évek alatt a mozgás nem volt előtérben és ez a fizikumom lassú leépülését eredményezte, ami akkor tudatosult bennem, amikor a Pannonhajszát féltávnál fel kellett adnom. Ekkor döntöttem el, hogy változtatni kell az életvitelemen.

H.G.: Életmódot akartam változtatni és még a testtartásommal sem voltam elégedett. Egészségesebb életvitelt szerettem volna folytatni és ehhez szakember segítségét kértem, nem csak azért, hogy a feladatokat megmutassa, hanem hogy életmódtanácsokat is adjon  személyre szabottan. Az én igényeimnek megfelelő, hatásos edzésterv és életmódtervem legyen, mert minden ember más.

 

Milyen volt a felkészülés a Nemzeti Hajszára?

D.S.: Az elején szinte elérhetetlennek tűnt a cél, de fokozatosan építkezve biztosan haladtunk a teljesítés felé. A személyre szabott edzések kellemesen teltek, de az út verejtékkel volt kikövezve. 

H.G: Kemény volt,  de végig jó hangulatú. Sokszor nem tetszettek az adott feladatok, de aztán kiderült, hogy megérte. J

 

Milyen volt maga a verseny?

D.S.: A versenyen sokféle akadállyal kellett szembenézni, de a jókedv és remény nem hagyott el. Az elsőre lehetetlennek tűnő akadály is sikeresen le lett küzdve. Csak annyit mondanék: LIBEGŐ ;)

H.G.: A verseny jó volt, az akadályok nagyon ötletesek, a terep pedig nagyon kemény volt.

 

Miben tudtam a legtöbbet segíteni Nektek?

D.S.: A mozgáskoordináció fejlesztéstől kezdve, az erőnlét és kitartás fokozásáig, valamint teljeskörű támogatás az életmódváltással kapcsolatban.

H.G.: Szakértelem. Megérteni mit miért kell csinálni. Iránymutatás a testmozgás fontosságáról és az életmódváltásunk folyamatos támogatása.

 

A nagy cél elérése mellett milyen egyéb változásokat vettetek észre az edzések hatására?

D.S.: Energikusabb, vidámabb lettem és sokkal jobb közérzettel rendelkezem. 2 nap kihagyás esetén már hiányzik az edzés. Ma már elképzelhetetlennek tartom az életemet enélkül.

H.G.: Sokkal jobban érzem magam, jobban is nézek ki, az életem sokkal kiegyensúlyozottabb és jobb lett mióta mozgok.

 

Van-e valami tanácsotok azoknak, akik még most játszanak el az életmódváltás gondolatával?

D.S.: Ha úgy gondolod, hogy Neked csak másfél óra szabadidőd van 3x egy héten, akkor is gyere el, kapcsolj ki fejben. A többi majd jön magától!

H.G.: Minden idő, ami azzal telik el, hogy nem változtatsz az életeden, az csak rossz neked, kezd el es meglátod. J

 

Összességében nagyon büszke vagyok a srácokra. Igen szép eredményeket értünk már el és a megkezdett munkát tovább folytatjuk. Nem elképzelhetetlen, hogy további akadályversenyeken indulunk együtt és még a Balaton-átúszás is tervben van nyáron. Úgy gondolom, hogy Dió és Geri magatartása példaértékű lehet mindenkinek, hiszen kényelmes életmódjukat feladva már heti 4 alkalommal szenvednek a teremben, ami viszont komoly változásokat eredményezett életükben. 

Kanczler Ádám 

személyi edző