A következő riportban megismerhetitek egy kedves vendégemet Nándit, akivel több, mint két éve kezdtük meg a közös munkát. Ez a két év elég rögösre sikerült, sérüléssel, vírus miatti bezárással, online edzésekkel egyaránt. Ám Nándi kitartóan folytatja a munkát, sőt már edzői pályára is készül! Mi az, ami miatt ilyen hosszú ideje tudunk és szeretünk is együtt dolgozni? Most elmondja Nektek.

Mióta edzel a Speedfit Fitnesz Stúdióban? És miért pont erre az edzőteremre esett a választásod?

Kisebb kihagyásokkal kb. 2010 óta járok a terembe, melyet az egyik kedves ismerősöm ajánlott, és kezdetben együtt jártunk. Már kezdettől fogva nagyon jó volt a hangulat, és meglepetésemre sok ismerőssel is találkoztam. Nagyon hamar egy olyan családias légkörbe kerültem, amire nem is gondoltam. Azóta még több és több ismerősöm lett ebben a nagyon jól felszerelt, korszerű teremben. A helyiség hatalmas, akár többféle edzésmód kipróbálására, elsajátítására is van lehetőség. A parkolási lehetőségek kiválóak, még csúcsidőben is mindig találni szabad helyet, illetve kerékpárral és robogóval is jól megközelíthető.

Miért döntöttél úgy, hogy személyi edző segítségét kérd?

Nagyon sokáig egyedül edzettem, volt, hogy órákat töltöttem a teremben, persze bevallom néha-néha több volt a beszélgetés, mint a tényleges munka. Ez persze idővel meg is látszott, nagyon keveset fejlődtem. Több helyről kaptam ilyen-olyan tanácsokat, akár olyat, hogy milyen táplálékkiegészítőt szedjek, de azok sem hozták meg az általam elvárt eredményt. Pár éve volt kisebb egészségügyi problémám, túl magas volt huzamosabb ideig a pulzusom, ezért nem folytattam a több órákig tartó edzést, de persze abbahagyni végképp nem akartam, és amint javult az egészségem eldöntöttem, hogy edző segítségét kérem. A teremben lévő edzőket szinte mind ismertem, láttam milyen jó hangulatban folynak az edzések. És azt is, hogy 1 óra intenzív edzéssel, megfelelően személyre szabott edzéstervvel milyen jó eredményeket lehet elérni. Így nem volt kérdés belevágtam. Aki teheti mindenképp próbálja ki, van eredménye….

Egy egytől tízig terjedő skálán mennyiben befolyásol a személyi edződ személyisége és szaktudása abban, hogy a Speedfit Fitnesz Stúdió tagja vagy és miért?

Sokat nem kell gondolkodnom az értékelésen, naná, hogy 10 pontot adok. Nagyon energikus, szakképzett, jó edző vagy. Sőt tökéletes edző mindenféle reklám nélkül. Teljesen véletlenül kerültem hozzád, a recepción ajánlottak. Hamar kiderült, hogy nagyon jól össze tudunk dolgozni, így sokszor a nehéz edzések mellett is jókat beszélgetünk. Mindig pontosan tudod, hogy az adott gyakorlatból mennyit kell elvégeznem és az mindig sikerül is…, ezen még így 2 év után is mindig elcsodálkozom.

Hogyhogy átpártolsz az edzői pályára? Sikerült jó példát találnod, vagy inkább a kevésbé jó élmények motiválnak? A tudás hatalom?

Mikor elkezdtem járni a terembe és láttam azt a sok vendéget, akik szeretnének változtatni az életminőségükön, vagy csak a napi rutin után kicsit felfrissülni akarnak rádöbbentett, hogy az edzői pálya tulajdonképp a test és vele együtt a lélek gyógyításáról szól, ami már akkor lenyűgözött, és elgondolkodtatott miért ne csinálhatnám ezt én is. Kivétel nélkül mindenki az edzők, és a stúdióvezető is biztatott, hogy vágjak bele, ezt meg is tettem és úgy érzem jó döntés volt. A tudás, amit a képzés során kapok, nagy segítséget nyújt, hogy jól, alaposan elsajátítsam ezt a szakmát, és személyi edzéseink alkalmával nagy segítséget nyújtasz a gyakorlat minél jobbani elsajátításában. Igen, egyetértek, a tudás hatalom.

Milyen hatást gyakorolnak az edzések, a velük járó tanácsadások vagy éppen vizsgafelkészítések a közérzetedre, egészségedre és tudásodra a mindennapok során? Illetve kérlek, oszd meg pár sorban az olvasókkal az eddigi utadat. Mi az amit már elértünk, és merre tartunk?

Mióta a rendszeres edzéseket csinálom, sokkal energikusabbnak, motiváltabbnak érzem magam. Ehhez hozzájön, hogy egészségesebb táplálkozást folytatok, ebben is nagyon sokat segítettél, ugyanúgy, ahogy a vizsga előtt a gyakorlatok átbeszélésében, megvalósításában. Szinte életvezetési tanácsokat adsz, ez tényleg segít a mindennapokban, hogy mindig a lehető legjobb formában legyek! Mikor elkezdtük a közös munkát, a betegség miatt sokat fogytam és az addigi izomzat is meglehetősen megcsappant, szintén ez történt a tavalyi térdsérülésemnél, így tudtam, hogy nagy kihívás elé nézünk, mivel nemcsak a régi formámat szerettem volna visszakapni, hanem minél többet fejlődni is. A rendszeres edzéssel, a nagyon jól összeállított edzéstervekkel nagyon jó eredményt értél el velem. Ha valami közbejön és ki kell hagynom 1-1 edzést, mindig aszerint módosítasz a gyakorlatokon, hogy szinte meg sem érzem a kihagyást. Célom a folyamatos fejlődés, és úgy gondolom, hogy ebben a teremben, Veled együtt, nagyon jó úton haladunk.

Ha egy mondatban össze kellene foglalnod az edzéseket, mit írnál róluk?

Jó hangulatú, személyre szabott, hatékony, akár kemény edzések, melyek nélkülözhetetlenek a fejlődéshez.

Ha egy ismerősödnek kellene ajánlanod a Speedfit Fitnesz Stúdiót illetve az én segítségemet, mi az a három pozitívum amit kiemelnél?

Jó megközelíthetőség, kiváló felszereltség, és a kiemelkedő szaktudás.

Csak remélni tudom, hogy a jövőben még sok mindenkinek lesz alkalma kipróbálni milyen is tud lenni a testmozgás egy ilyen jó környezetben, egy profi edzővel.

Farkas Martin

személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.