Minden héten szerda reggel 9 és 10 között biztosítok edzési lehetőséget a terembe látogató vendégek (külsős vagy bérletes) számára, ahol folyamatos kontrollt és útmutatást kapnak tőlem az óra keretein belül. (https://www.speed-fit.hu/training/detail/192) Minden héten célkitűzésem, hogy átmozgassam a sportolni vágyókat tetőtől talpig, függetlenül attól, hogy mekkora a létszám, vagy mennyire eltérő a korosztály vagy a fittségi szint a csoporton belül. A vendégek nagy része a hétköznapi élet, a család és a munka körforgásából kapcsolódnak ki, hogy fittségük és egészségük növelésével helyt álljanak a mindennapokban.

Érdekelt a véleményük, hogy mit gondolnak a címben is szereplő eszközről – a TRX-ről, és a csoportos óra hatékonyságáról, ezért most ezekből a kérdésekből és válaszokból szeretnék idézni.

1.       Hol találkoztál először az eszközzel? Miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod a TRX-et?

„Speedfit honlapján. Különlegesnek találtam ezt az edzésformát.” (Melinda, eladó)

„Edző ismerősöm ajánlotta, barátokkal együtt próbáltam ki a hecc kedvéért egy szilveszteri napon.” (Dani, tanár)

„Osztálytársam ajánlotta, ő is TRX edző, de először itt Nálatok tudtam kipróbálni az eszközt. Szimpatikus volt a TRX, mert ismereteim szerint kíméli a gerincet, és mint gerincsérves fontosnak tartottam ezt a szempontot. Melinda az edzések folyamán kifejezetten figyel az egészségügyi problémákra, álandóan kér visszajelzést, ami nekünk megnyugtató és fontos. Ezenkívül az előző helyen a KARDIREX-ben gerinctornák alkalmával is ajánlották ezt a mozgásformát. „ (Géza, műszerész)

2.       Mennyire volt könnyű elsajátítani az eszköz használatát?

„Az első alkalom nehéz volt, mert nem csak a gyakorlatok közben kifejtett erőre, hanem az egyensúlyra is nagyon figyelni kellett.” (Dani)

„A kezdőknek vannak könnyített feladatok. Mindenki a saját fejlődési ütemében mozoghat. Kiscsoportos foglalkozás keretében Melinda mindenkire oda tud figyelni, hogy a feladatokat mindenki szabályosan végezze.” (Zsuzsi, vállalkozó)

„Nem volt nehéz. az edzői felügyelet és útmutatás, valamint a szintén kezdő társak jelenléte átsegített a kezdeti nehézségeken.” (Tibor, rejtvénykészítő)

„Nagyon könnyű volt.” (Melinda)

3.       Miben érzel fejlődést (pl:mobilitás, erő,állóképesség) mióta használod, illetve a használat óta csökkentek-e a panaszaid (pl:derék,hát, váll stb)?

„A 2-3 alkalom után csökkent, majd később teljesen elmúlt az előtte állandósult derékfájásom, érezhetően erősödött a lábam, javult a közérzetem. „ (Dani)

„A fentebb a kérdésben felsorolt dolgokban érzek javulást, a hátfájásra is kifejezetten hasznos volt nekem személy szerint. „ (Géza)

„Úgy érzem javítja a testtartásomat, segíti a hajlékonyságomat és az állóképességemet. „ (Zsuzsi)

4.       Megtaláltad-e a számodra kihívást jelentő gyakorlatokat?

„Igen, a rutinszerű gyakorlatok mellett – Melinda kreativitásának is köszönhetően – mindig lehet új, kihívást jelentő gyakorlatokat végezni. Az eszköz rengeteg lehetőséget nyújt változatos-, és a mindennapi életvitelt is segítő gyakorlatok végzésére.” (Dani)

„Számomra azok a feladatok jelentenek kihívást, melyeket fekve vagy négykézláb kell végezni, miközben a lábat a TRX-be kell beakasztani.” (Zsuzsi)

„Igen! Kis túlzással minden gyakorlatnak megvan a kihívást jelentő ismétlésszáma. Számomra a legnehezebbek azok a gyakorlatok, mikor a láb van beakasztva a TRX-be.” (Tibor)

„Nagyon jó, minden izmot megmozgat.” (Melinda)

5.       Ajánlanád-e az eszközt ismerőseidnek?

„Igen, már több személynek ajánlottam. vettünk otthonra is, de edző nélkül „nem az igazi”!” (Tibor)

„Ezt most is teszem, nemcsak az eszközt ajánlom, hanem a helyet és az oktatót is. Sajnos eleinte nehéz volt a legyőzni a gátlásaimat, mivel a fitnesztermek reklámjaiban elhibázottan tökéletes alakú és külső megjelenésben is hibátlan emberek jelennek meg. Jó volt tapasztalni, hogy ide is ugyanolyan problémával küzdő emberek járnak mint én, akik az egészségükért vagy csupán a hiúságukért szeretnének változtatni életükön. Ezt próbálom elmagyarázni ismerőseimnek és tenni valamit azért, hogy felfogásuk úgy változzon, mint ahogy az enyém is átformálódott ezen a pár edzésen.” (Géza)

 

Remélem e cikk, és az idézett vendégek véleményeinek olvasása után sok meglévő és leendő vendég fog elindulni a rendszeres sportolás és az egészségmegőrzés útján. Törekszem vendégeimet kimozdítani az ülőmunka okozta panaszok fogságából. Az eszköz hatékonysága bizonyított, rengeteg cikkben írnak erről szerte a világon.

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet az eszköz vagy a csoportos óra kipróbálása, akkor jelentkezz nálam bizalommal.

 

Írta:

Skrihár-Nagy Melinda

személyi edző,TRX trainer

+36202100238

snagymelinda@gmail.com

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.