Csurgó Árpád:

1. Mivel először fordultam meg finesz teremben, ezért mindenképpen szükségem volt egy szakavatott "idegenvezetőre", hogy eligazodjak az edzőgépek erdejében.

2. Egy személyi edző jobban meg tudja ítélni az adott vendég edzettségi állapotát és ennek ismeretében egy optimálisabb edzésmódszert tud ajánlani, mintha a vendég maga rögtönözne.

3. Egy személyi edző segíteni tud abban, hogy az adott gyakorlatokat a vendég a leghatékonyabban (minőségben és mennyiségben) végezze el.

4. A személyi edző segít a hullámvölgyekből kilábalni, ha a lendület ill. kitartás alábbhagyna. 5. A személyi edző segít abban, hogy a vendég rendszeresen járjon edzeni és ne hagyjon ki időszakokat.

6. Személyi edző közreműködése lelkileg is megnyugtató a vendég számára, hogy a megfelelő úton halad és nem merülnek fel kétségei, hogy esetleg tévúton jár, nem megfelelő eszközöket, technikát, intenzitást stb. alkalmaz.

7. Egy személyi edző reális visszajelzést tud adni a fejlődésről. Személyi edző nélkül esetleg a vendég alul, vagy túlértékelheti az eredményeit.

Szakáts Dóra:

Október végén jött a lehetőség, hogy esetleg edzhetnék akár személyi edzővel is. Eleinte nem vonzott a dolog, mert az ember egyébként is hall mindenfélét itt-ott: drága, nem éri meg, teljesen felesleges, és így tovább. Mégis úgy gondoltam, hogy teszek egy próbát, és a tisztánlátás végett legalább egy elbeszélgetési lehetőséget adok magamnak és annak, hogy egy szakmabeli keze között fogyhassak.Ami számomra a végső löketet adta meg, az egyrészt az edző személyisége volt, másrészt pedig az, hogy nem erőltette rám a dolgot, hagyta, hogy szabadon döntsem el, és nem úgy viselkedett, mint egy porszívóügynök. Ami pedig feltette arra a bizonyos „i”-re a pontot, az az egyetlen mondat volt, hogy első ránézésre nem mondaná meg rólam, hogy súlyproblémáim vannak.
A mai mindent erőltessünk a másikra világban számomra ez egy teljesen olyan mondat volt, ami miatt begőzölne egy veterán marketinges. Akkor döntöttem el, hogy személyi edzővel szeretnék dolgozni. Azért döntöttem a személyi edző mellett, mert tudtam, hogy soha nem jönnék rá arra egyedül, hogy hogyan kell HELYESEN használni a különféle gépeket, hogy az olyan alapvető dolgokban, mint az egyenes tartás és a légzés, mekkora fontosság rejlik, és hogy ők sem esznek embereket, és nem rabszolgahajcsárok, hanem éppen hogy kiváló asszisztensek ahhoz, hogy elérhessük amiket szeretnénk. Az ő céljuk az, hogy megszerettessék velünk a mozgást, és ezáltal könnyebb, egészségesebb életünk legyen. Én például soha sem gondoltam volna magamról azt, hogy bármilyen sport közel tudna férkőzni a szívemhez, főleg nem olyan, aminek köze van a vízhez. Ezzel szemben mindössze egyetlen típusú edzőtermi gépnek hála kezdek beleszeretni az evezésbe. Az edzéseknek köszönhetően kezdem megismerni a saját határaimat, és tudok örülni olyan apró dolgoknak is, mint hogy az embert nem veri le úgy a víz attól, hogy sietett a buszra, mintha a maratont futotta volna le.

Írta: Nagy-Huszár Anikó és Nagy Péter

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.