A következő riportban vendégem, Nagy Árpád beszámolóját olvashatjátok, aki pár hónap leforgása alatt 180 fokos fordulatot vett, mind életmódjában, mind gondolkodásmódjában. Árpi elmondása szerint, egy „lusta” emberként érkezett a terembe, plusz kilókkal, nagyon kötött izomzattal, ízületekkel, aki utált mozogni. Mostanra, a leglelkesebb és legelszántabb edzőterembe járó emberré vált, aki már most jelentős plusz kilótól szabadult meg. Árpi napról napra saját határait súrolva dönti meg kitűzött céljait. Nincs megállás!

Mióta edzel a Speedfit Fitnesz Stúdióban? És miért pont erre az edzőteremre esett a választásod?

  1. szeptemberben kaptam a cégemtől egészség megőrzésre plusz pénzt. A Speedfit konditermet kerestem fel, hogy megnézzem, mennyire megvalósíthatók azok a célok, amiket elképzeltem. Kovács Péter stúdióvezetővel egyeztettem, körbevezetett. Elmondtam, hogy nagyon lusta ember vagyok, nekem egy olyan trénert adjon aki a lustaságom mellett segítsen a céljaimat megvalósítani, fogyjak és erősítsük meg a vállaimat. Akkor érkezett a Speedfit csapatához Purgai Evelyn személyi és funkcionális edző, akit jó szívvel ajánlott, így rá esett a választásom.

Mi motivált arra, hogy személyi edző segítségét kérd?

  1. szeptember végével kezdődött az utálat. Első edzésem előtt kettő nappal a tréneremmel, kit azóta Mesteremnek hívok – majd megtudjátok, hogy miért is! – személyes megbeszélés keretében a részleteket és a céljaimat egyeztettük. Neki is elmondtam, hogy egy nagyon – nagyon lusta ember vagyok, tehát így álljon hozzám!

Segítségét kértem, hogy az edzéseket úgy állítsa össze, ami a fogyásomat elősegíti és erősebbé teszi a vállaimat, mellyel a kedvenc hobbimban, a horgászatban tudok még hatékonyabb lenni a dobótávom növelésével. Heti 2 alkalmat beszéltünk meg, kedd és péntek reggeli 05:50-es kezdéssel, 07:00 óráig történő mozgással. Az első edzések igazán gyötrelmesek voltak részemre, kezdetekben az otthoni mérleg 105 kg-t mutatott alattam, a leguggolás és a mozgás minden eleme fájdalom volt részemről. Utáltam az egészet, nagyon!

Három dolog adott erőt a folytatáshoz, az édesapámnak tett ígéretem, hogy, olyan erős leszek mint ő. A másik, hogy a konditerembe kezdtem megismerni a többi korán kezdő sporttársat és az ő munkájuk is lendületet adott. A harmadik, Evelyn személye és szakértelme, mely segített az utálatot legyőzni és a mozgást megszerettetni!

Hogyan zajlottak/zajlanak az edzések egy személyi edzés keretében?

Az edzések, bemelegítéssel kezdődtek és komoly levezetéssel végződtek, olyan kerek kezdett lenni minden. Arra a szintre kerültem, hogy 3 hét után már mindig vártam, hogy mikor lesz edzés nap, kedd és péntek! Aztán jött egy gondolat, hogy van-e lehetőségem heti háromszor edzeni egy héten? Egyeztettem a Mesteremmel és hajrá! Evelynnel, aki támogatta a kérésem, novembertől belevágtunk a heti 3x-i edzésbe, így a hétfő-szerda-péntek lettek az edzésnapok. Itt jött el a pillanat, hogy az utálat átment szeretetbe és még jobban kezdtek hiányozni az edzésnapok. Közben a Mesterem dokumentált mindent, a súlyomat, az edzés terhelhetőségemet. Fényképeket készített az edzésekről, mellyel plusz motivációt  adott, hogy még jobban csináljam és láttuk az eredményeket, hogy van érteleme.

Az edzéseken általánosságban az erőfejlesztést vegyítjük az állóképességi edzésekkel, belevonva a funkcionális, illetve a crossfit jellegű mozgásformákat is. Evelyn igyekszik minden edzésre változatos edzésprogramot írni, szinte hihetetlen, hogy hányféle edzésmódszer létezik, így az edzések sosem unalmasak!

Vannak-e látható és érezhető jelei annak, hogy javult az állapotod, illetve, hogy közelebb kerültél céljaidhoz az edzések által?

Kezdtek a ruháim nagyok lenni és a napjaim élményekké váltak! Nem voltam fáradt napközben, egyre könnyebben jöttek a napi feladatok megoldásai! Mesteremtől étkezési tanácsokat is kaptam, amivel még hatékonyabbá tettem a fogyást és az életminőségem javítását. A 2 –es típusú cukorproblémám a mozgás segítségével ismét a természetes szintre csökkent! Boldog voltam és a fellegekben repültem ismét hosszú idő után, ami azóta is tart. A ruhatáramat kezdtem lecserélni. A bérletem lejárt egy idő után, de a sok öröm és boldogság azt diktálta, hogy folytassam. Kértem Mesteremet, hogy támogasson továbbra is, melyben partner is volt a következő hónapokban. -10 kg ugrott le kerek 4 hónap alatt koplalás nélkül!

A legszebb elismerés a családomtól érkezett, ami mindennél többet ért. A 11 éves kislányom elismerő tekintetei büszkeséggel töltöttek el, hát még a mondásai: „ Na, holnap mész babatornára Evelyn nénihez?! Az edzések már nem gyötrelmek voltak, hanem élvezetek és célok, majd újabb célok, hogy minden edzésen megdögöljek, legyőzzem magamat!

Úgy érzed, sikerült megtalálni a számításaid a Speedfit edzőteremben és Evelyn személyében?

Sikerült, Mesterem segítségével az élet még könnyebb lett! Boldog vagyok, hogy rátok találtam és büszke vagyok rátok, mert EMBEREK közé kerültem akik segítettek elérni a céljaimat!

Mindenkinek jó szívvel ajánlom a Speedfit csapatát és Meseteremet Purgai Evelynt, Mesteremet, aki megtanította a ’kis babát’ arra, hogy minden lehetséges, minden csak fejben dől el, ami nem egy elcsépelt mondás! Megtanított többek között:

  • a mozgás szeretetére

5 hónap alatt a következő eredményeket értem el:

  • -12 kg, 34-es farmer helyett 32-es , 44-es ingek helyett 42-esek
  • mozgás öröme
  • inzulin rezisztenciám megszűnése

Köszönök nektek, a Speedfit-nek mindent és Mesteremnek a profizmust! Alábbi szavakkal zárom soraimat:

„Verejték nélkül nincs győzelem!”

Árpi

Remélem, mindenki számára motiválók voltak Árpi sorai és ti is kedvet kaptatok ahhoz, hogy személyi edző segítségét kérve érjétek el céljaitokat és találjatok rá önmagatokra!

Purgai Evelyn

személyi és funkcionális edző

Spartan Pro-Team magyar csapattag

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.