Hízni Szeretne…

2011. december 8.|

Biztos, hogy hízni szeretne? Vagy inkább mégis fogyni? Lehetünk egy picit ironikusak?

Vitaminokkal a tél ellen!

2011. december 7.|

Szervezetünket gyakran érik észrevétlen támadások: vírusok, baktériumok tömege próbál megbetegíteni bennünket. Hogy ez általában mégsem sikerül, az immunrendszerünknek köszönhető.

Vitaminbomba olajos magvak

2011. december 5.|

Sós mogyoró az esti filmnézéshez? Ennél sokkal többféle módon használhatók az olajos magvak. És még egészségesek is!

3 napos almaböjt

2011. december 5.|

A 3 napos almaböjt lényeg, hogy három napon keresztül csak almát lehet fogyasztani. Az étkezések között legalább 2 órának el kell tennie. Az almaevés közben és előtt negyed órával, majd utána három negyed órán keresztül nem szabad folyékot inni, mert az csökkenti az alma jótékony hatásait.

Úton az egészség felé

2011. december 1.|

Sárközi Oszkár vagyok. Magamról annyit, hogy gyermekkorom óta súlyproblémákkal küzdök. 34 éves koromra értettem meg, hogy a sikeres fogyókúrához nem elég az étrenden változtatni, mozgásra is szükség van.

Jobb, ha éhezel, mintha itt eszel…

2011. november 18.|

Itt a nyár, aki csak teheti, strandra menekül a kánikula elől. Ez nagyszerű program, de az ételek, amelyeket strandbüfékben kínálnak, számomra a legalja kategória. A tudatlanságuk és a kényelmük miatt azonban legtöbben nem is foglalkoznak azzal, hogy milyen minőségű, mennyire egészséges ételt kapnak itt, nem mellesleg aranyáron…

Testépítés érett korban- férfiaknak

2011. november 12.|

A természetes (naturál) testépítés egyik legvonzóbb sajátossága, hogy serdülőkortól számítva bármely életkorban elkezdhető , és egészen idős korig végezhető.

A gyorsevőkre elhízás vár

2011. november 11.|

Háromszor akkora az elhízás veszélye, ha a komótos étkezés helyett az étel gyors befalását választjuk. Utóbbi esetében ugyanis jóval több ennivalót lapátolunk magunkba, mint amennyi szükséges lenne.

A világszerte virágkorát élő elhízás oka, nem csak magában a túlzott energia-bevitelben keresendő, hanem legalább ennyire számítnak az utóbbi évtizedekben teljesen átalakult étkezési szokások - állítja Hiroyasu Iso, az oszakai egyetem vezető táplálkozáskutatója.

Fitnesz- boom

2011. november 9.|

A fitnesz mint iparág és üzlet virágzását éli, hiszen arra – az egyébként megkérdőjelezhetetlen alapelvre- épül, mely szerint az emberek testi-lelki egészség nélkül nem tudnak teljes és tartalmas életet élni.

D-vitamin

2011. november 7.|

  A kalciferol gyűjtőnév. Több azonos biológiai hatású, de kémiailag egymástól különböző anyagot jelölnek vele. Először a csukamájolajról állapították meg, hogy gyógyítja az angolkórt, majd a napfénnyel besugárzott táplálékról is megállapították ugyanezt. Az utóbbiból kristály formájában előállított anyagot D1-vitaminnak nevezték el, mely kalciferolt és lumiszterint tartalmaz.

C-vitamin

2011. november 2.|

Aszkorbinsav: a hexuronsav laktonja. Vízben jól oldódó, erősen redukáló vegyület. Képlete: C6H8O6. Teljesen eloxidált formájában elveszti vitaminhatását.

Az egészséges táplálkozás 12 pontja

2011. október 31.|

Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással ellentétes - tanácsot, szabályt találhatunk, és ember legyen a talpán, aki ezek között igazán ki tud igazodni.

Szívvédő táplálkozás

2011. október 21.|

A fejlett országokban a szívroham az egyik leggyakoribb halálozási ok. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a nyugati társadalomban előforduló évi 11 millió haláleset 25 százalékáért a szívinfarktus felelős. A szívbetegségek megelőzése érdekében első helyen áll az étkezési szokások módosítása, mint a leghasznosabb intézkedés.

Vitaminterápia őszre is

2011. október 7.|

Immunrendszerünk zavartalan működése elengedhetetlen a mindennapokban. Ez a rendszer azonban igen érzékeny. Törődést igényel, hogy feladatát zavartalanul tudja ellátni. Ebben a munkában, a helyes táplálkozás mellett olyan létfontosságú vitaminok nyújthatnak segítséget, mint a C-vitamin, a B6-vitamin vagy a D-vitamin, ezért ezek rendszeres bevitelére fokozott figyelmet kell szentelnünk.