Hozzávalók 4 adaghoz:
Tészta:
- 4 tojás
- Fél csomag sütőpor
- 10g holland kakaópor
- 20g eritrit
- 1 csipet só
- Kókuszolaj
Krémhez:
- 350g skyr joghurt
- 0,5 citrom leve
- Vanília aroma
- Édesítőszer ízlés szerint
- 30g proteinpor
- 20g zselatin fix
- 25 g meggy
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítőszerrel, kakaóval és a sütőporral krémesre keverjük majd óvatosan beleforgatjuk a habot és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük előtte megkenhetjük a sütőpapírt egy pár csepp kókuszolajjal, könnyebben le lehet majd húzni a süteményről. 170 fokos elő melegített sütőben kb 10 percig, kés próbáig sütjük. Közben a skyrt a citromlével, édesítővel és vanília aromával fehérje porral krémesre keverjük, hozzá adunk egy tk zselatin fixet és ezt is elkeverjük.
Miután megsült a piskóta a sütőpapírral együtt feltekerjük így hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, rákanalazzuk a krémet egyik szélére felsorakoztatjuk a meggyeket majd óvatosan feltekerjük, hagyjuk hűtőbe állni legalább 2 órát tálalás előtt.
Kalória:
178kcal C:6g P:25g F:6g
Kalória:
423kcal C: 43g P:41 F: 9,5
Rövidítések jelentése:
cm- cukormentes
tk- teljes kiőrlésű
C- szénhidrát (angol carbonhydrat szóból)
F- zsír (angol fat szóból)
P- fehérje (angol protein szóból)
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.