D-vitamin

2010. november 5.|

A kalciferol gyűjtőnév. Több azonos biológiai hatású, de kémiailag egymástól különböző anyagot jelölnek vele.

Az esti/éjjeli éhségről

2010. október 15.|

Sokunkkal előfordult, hogy a napközbeni rendszeres étkezések ellenére este/éjjel nehezen kontrollálható éhséghullámok törtek ránk.

Együnk a feszes és kidolgozott izmokért

2010. október 11.|

Sokan megfeledkeznek arról ,hogy a testzsír csökkentés mellett ajánlatos tiszta izomszövetet is építeni, hiszen ezzel elkerülhető az a jelenség, hogy a fogyás ellenére izmaink puhák és formátlanok lesznek.

L-Karnitin – segíti-e a zsírégetést?

2010. október 2.|

Bizonyára hallottál már az L-Karnitin-ról, hiszen sokféle fogyókúrás ital és táplálékkiegészítő tartalmazza. Ebben a cikkben ezzel az anyaggal szeretnélek kicsit megismertetni.

Helyi zsírégetés – ábránd vagy valóság?

2010. szeptember 29.|

Lehetséges, hogy egyes izomcsoportok erőteljes edzésével eltüntethetjük azokról a nemkívánatos zsírt? Másként megfogalmazva, létezik helyi zsírégetés?

A soron következő cikkben erről a sokat vitatott témáról olvashattok Bögi Viktor tollából a http://testformazo.com oldalról.

Mire jó a lenmag?

2010. szeptember 14.|

Salátákhoz, joghurtba keverve vagy sós süteményekre szórva egyaránt
felhasználható ez az apró mag,
amely rendkívül egészséges is!

Rendkívüli akció a Norbi Update Pékségben!

2010. augusztus 24.|

Cukorbetegek, kismamák, fogyókúrázók, sportolók, egészségtudatosan élők figyelem!

Szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy amennyiben a Norbi Update Pékségben vásároltok, bérletetek felmutatásával 10% kedvezményben részesültök.

Mire jók a rostok?

2010. augusztus 9.|

 
Érdemes előnyben részesíteni a magas rosttartalmú kenyereket, mert hosszú távon ezek szolgálják jobban egészségünket. Hogy ez miért is van így, következő cikkünkben ennek nézhettek utána.

Mit együnk testedzés előtt és után I.rész?

2010. július 30.|

Akár hobbiból, akár versenyszerűen sportolsz, étkezésed alapvetően befolyásolhatja a teljesítményed. Mely ételek passzolnak a legjobban a testedzéshez, és melyeket érdemes elkerülni?

Az aminosavak

2010. július 29.|

Az aminosavak a fehérjék építőkövei, a test szöveteinek képződéséhez pedig húsz, különböző aminosavból felépülő fehérje szükséges. Az aminosavak közül tizenegyet képes előállítani maga az emberi test, míg a másik kilencet (melyeket alapvető, vagy esszenciális aminosavaknak nevezünk) a táplálékkal kell bevinnünk.

A magnéziumról fontosságáról

2010. május 10.|

Sokat hallottunk már róla, hogy fontos, de hogy mire is jó, és mekkora mennyiségre van szüksége a szervezetnek a megfelelő működéshez, ezt tudhatjuk most meg.
 

Edzés és Táplálkozás-Tápanyagok Szénhidrátok

2010. március 26.|

Mik a szénhidrátok? Hogyan lesz energia belőlük? Melyek az egyszerű szénhidrátok? Miért fontos rostokat enni? Melyek a szénhidrát tartalmú ételek? A gyümölcsök és zöldség összetett szénhidrátokat tartalmaznak……

Étkezési terv a garantált fogyáshoz

2010. március 23.|

Ahhoz hogy jól érezzük Magunkat, és a lehető legjobban tudjunk teljesíteni, elengedhetetlen a megfelelő és tudatos táplálkozás.
A következő pár sorban ehhez nyújtunk egy kis betekintést.

A vércsoportunk lényegessége

2010. március 21.|

Az hogy hogyan is érezzük magunkat nagy részben függ a táplálkozásunktól. Ebben játszik fontos szerepet, hogy a vércsoportunknak megfelelően táplálkozunk-e.

Erről lesz szó a következő cikkünkben.

Az ásványvíz

2010. március 17.|

„Az ásványvíz több ezer éve a föld mélyében lévő, érintetlen, az emberi szervezet számára fontos ásványi anyagokban gazdag víz.”

Étkezési tanácsok a tiszta izomtömeg növeléséhez II.rész

2010. március 15.|

Ahhoz, hogy minőségi izomtömeget fejlesszünk, nem feltétlenül kell a kalóriákat és a bevitt zsír mennyiségét számolgatnunk. Egyszerűen vigyük be a szükséges fehérje-és szénhidrát adagokat egészséges ételekből!A következő írás ebben nyújt segítséget.

Azok a bizonyos fehérjék

2010. március 8.|

Testünk nagy része, főleg az izomzatunk olyan fehérjékből (ezek építőelemei az aminosavak) épül fel, amelyeket önmaga előállítani nem tud. Zsírmentes testtömegünk minden kilogrammjára számítva legalább 1 grammot be kell vinnünk naponta, még a legszigorúbb diéta idején is, hogy a túlzott izomvesztést megakadályozzuk.