Miért fontosabb a prevenció, mint a súlyok

2024. március 25.|

A fitnesz világában gyakran a nehéz súlyok és a vastag izmok csábítása áll a középpontban. A súlyzók csattanása és a futópadok zümmögése közepette azonban létezik egy csendesebb, mégis rendkívül jelentős megközelítés: a preventív edzés. Bár a súlyemelésnek kétségtelenül megvannak az érdemei, a preventív edzésre helyezett hangsúly áthelyezése a hosszú távú egészség és fittség szempontjából nagyban megváltoztathatja a játékot.

A 13 legjobb gyakorlat az izomépítéshez

2024. február 26.|

Tényleg léteznek azok a gyakorlatok, amelyek gyorsabb izomnövekedést eredményeznek, mint a többi? Minek kell megfelelnie egy gyakorlatnak ahhoz, hogy ideális legyen az izomépítéshez? Rendszeresen edzel az edzőteremben, odafigyelsz a fehérjeszükségletedre - és mégsem látszanak az izmok a pólód alatt? Lehet, hogy egyszerűen csak rossz gyakorlatokat csinálsz. Ebben a cikkben megtudhatod, melyek különösen hatékonyak az izomépítésben.

Az izomnövekedés maximalizálása, a terhelés minimalizálása – Az edzésintenzitás ideális foka

2024. február 12.|

A tökéletes egyensúly megtalálása az edzésprogramodban nem csak arról szól, hogy keményebben nyomod - hanem arról is, hogy megtaláld azt az arany középutat, ahol az izomnövekedés szárnyal és a kimerültség elhalványul. Vizsgáljuk meg, hogyan érhetjük el ezt a zónát, és hogyan tudunk olyan edzéseket produkálni, melyek után felpörgetve, nem pedig kikészülve érezzük magunkat.

Kardió súlyzós edzés után?

2024. február 12.|

A súlyzós edzés utáni kardiózás érdekes lehetőség lehet mindazok számára, akik az erő- és állóképességi edzést szeretnék egymás után kombinálni. Ha már edzel, miért ne dolgoznál fél órával többet, és csinálhatnál egyúttal állóképességi edzést is?

3 tipp, hogyan illeszd be a szabad súlyzós gyakorlatokat az edzésedbe

2024. január 29.|

Biztos te is gondolkodtál már azon, hogy érdemes-e beillesztened a szabad súlyzós gyakorlatokat az edzéstervedbe. A rövid válasz természetesen igen, de ássunk mélyebbre mi lehet az oka, annak hogy érdemes lecserélni a célzott izomcsoportokat erősítő gépeken végzett gyakorlatokat a szabad súlyzós változatukra.

6 tipp egy ideális edzéshez

2024. január 22.|

Edzés után kellemesen megizzadtál és érzed, hogy az izmaid megfelelő terhelést kaptak. Ez jó, gondolhatnád, ugyanis végig csináltál egy nagyszerű edzéstervet. De vajon ez tényleg igaz? Honnan tudhatod, hogy jól edzettél? Szerencsére van néhány tippünk.

Kezdők útmutatója az edzőteremhez

2024. január 22.|

Az új év kezdete tökéletes alkalom arra, hogy belevágj egy fitneszutazásba, és ha kezdő edzőterem-látogató vagy, gratulálunk, hogy megtetted az első lépést az egészségesebb és erősebb éned felé! Az edzőteremben való elindulás megterhelő lehet, de a megfelelő megközelítéssel élvezetes és kifizetődő élmény lesz. Íme egy útmutató számodra, hogy segítsünk elindulni a fitnesz-utadon.

5 tipp a preventív edzéshez

2023. szeptember 11.|

Az edzőteremben végzett edzés során a legtöbb ember a fitneszcéljainak elérésére összpontosít - legyen szó izomépítésről, fogyásról vagy állóképesség javításáról. Ugyanilyen fontos azonban, hogy a megelőző edzéseket is előtérbe helyezzük, hogy hosszú távon megóvjuk egészségünket, és minimálisra csökkentsük a sérülések kockázatát.

Melyik edzésterv passzol hozzád a legjobban?

2023. január 16.|

Ezt a kérdést érdemes kicsit máshogy feltenni magadnak. Az igazi kérdés így szólna: Melyik edzésterv illik legjobban a céljaimhoz és a testalkatomhoz? Első pillantásra az edzéstervek választéka óriásinak tűnhet, azonban ezek általában pár nagyobb csoportra oszthatók. Érdemes először kiválasztani azt a csoportot, ami a céljaidhoz, az edzettségi szintedhez és az alkatodhoz legjobban megfelel.

Hogyan edz egy amerikai futball játékos?

2023. január 9.|

Milánnal 13 éves kora óta dolgozunk együtt. Tehetségéhez soha nem fért kétség, mellette pedig a szorgalma is megvolt, hogy korosztályának egyik legjobbja legyen.

Néhány edzéstipp kezdőknek

2023. január 2.|

Honnan tudom, hogy az edzés működik? Milyen teljesítménymutatókat kell nyomon követnem? A edzések során a fejlődés gondos nyomon követése rendkívül fontos, amikor bármilyen fitneszprogramba vágsz bele.

A legjobb csípő gyakorlat férfiaknak

2022. december 12.|

Ha az edzés közben csak egy ízületet akarsz megdolgoztatni, azt ajánljuk mindenképpen válaszd a csípődet. Ha pedig a férfiak számára a legjobb csípőgyakorlatot akarod végezni, válaszd a felhúzást.

A legjobb gyakorlatok bemelegítéshez

2022. november 28.|

A bemelegítés elengedhetetlen az edzések előtt. Néha már az is elég, ha néhány percig csak menetelsz egyhelyben és mozgatod a karjaidat, hogy felkészítsd a tested arra, ami következik.

A 7 legjobb fenék gyakorlat férfiaknak

2022. augusztus 8.|

Ha megkérdezzük a nőket, hogy a férfi anatómiájának melyik részét szeretik a legjobban megnézni, a nagy többség garantáltan azt válaszolja: "A fenekét!". Azt várják, hogy legyen kerek és feszes. A nagy, lötyögő fenék vagy a lapos, nadrágban alig látszó fenék határozottan nemkívánatos.

Várod, hogy a motiváció rád találjon? Vegyük át a dolgokat

2022. július 11.|

Mindannyian tudjuk, hogy a motiváció a személyes és szakmai céljaink elérésének kulcsfontosságú összetevője. De ha arra várunk, hogy a motiváció hirtelen villámcsapásként csapjon le, sokkal kisebb valószínűséggel teszünk egyetlen lépést is bármilyen cél felé.

Dobj le 2 kg hasi zsírt diéta nélkül

2022. július 4.|

Egy tanulmány szerint ezzel a 20 perces zsírégető gyakorlattal tényleg sikerülhet! Tényleg megszabadulhatsz a hasi zsírtól? Hihetetlennek tűnik, igaz? Nos, az is. Egy új tanulmány szerint, egy bizonyos típusú edzés, úgy tűnik, valóban "égeti" a hasi zsírt – tudományosabban megközelítve a zsigeri zsírt.

Ez a 6 lépés megváltoztathatja az életed

2022. június 27.|

Ha szeretnéd felfedezni, hogyan élvezheted egy életen át az egészséges és tápanyagokban gazdag ételeket, kezdd azzal, hogy ezt a hat egyszerű lépést a gyakorlatba ülteted.

Miért ne hagyd ki a lábedzést?

2022. április 11.|

Az edzéseid során az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, az nem más, mint a láb edzés kihagyása. A lábedzés nem keverendő össze a futással, kardióval vagy a biciklizéssel. Külön kell edzened a lábaidat, súlyokkal.

Teljes testes edzés kézisúlyzókkal

2022. április 4.|

Ha csak egy rövid edzésre van éppen időd, ígérjük ez a gyors edzésterv nagy hasznodra fog válni. A kézisúlyzós gyakorlatoknak számos előnye van, melyeket kár lenne elfelejteni csak azért, mert kényelmesebb gépekkel vagy rúddal elvégezni bizonyos gyakorlatokat.

5 tuti módszer az izomnövekedés beindítására

2022. március 7.|

A izomnövekedéshez az edzésed megtervezésén keresztül vezet a legbiztosabb út! Ha a következőkben részletezett tippeket figyelembe veszed szinte garantáltan elfogod érni a kitűzött célodat. Lássuk mikre kell odafigyelned:

5 tipp a nagyobb karokért!

2021. szeptember 20.|

Sokan abba a hibába esnek gyakran, hogy a siker miatt ,akár naponta karoznak legyen szó csak 1-1 gyakorlatról. A legtipikusabb hiba az, hogy ha egy izomcsoportot elmaradottnak látunk, akkor éjjel-nappal azt szeretnénk edzeni , ez pedig a regeneráció rovására megy.