Miért fontos a testzsír-százalék?
Aki azt gondolja, hogy a testsúlya az egyetlen fontos mérőszám, amely megmutatja, milyen formában van, az téved. Hiszen pusztán a kilogrammok számából nem derül ki, milyen arányban zsíros vagy izmos a testünk.
A férfiak titkolják, ha fogyókúráznak
Tényleg káros a vörös hús?
Ehetünk-e annyi húst, ami már káros az egészségre? A legutóbbi átfogó felmérések alapján nem maga a vörös hús veszélyes, hanem a feldolgozása során felhasznált adalékanyagok.
Életmódváltás mesterfokon I
Feljegyzés és tárolás
Sokat hallunk, olvasunk az egészséges életmódról, szinte mindenki kívülről fújja már, hogy az életmódváltás alapja, hogy sokszor együnk keveset, mozogjunk rendszeresen és igyekezzünk lelkünket óvni a stressztől? Valahol még is kisiklik az életmódváltás, hiszen jelenleg Magyarország közel 60 százaléka súlyproblémákkal küzd, egészségtelen életmódot folytat.
Egyetlen rossz szokás, ami durva elhízást okozhat: tudományos bizonyíték
Nem mindegy, hogy adott mennyiségű kalóriát mikor eszel.
Vitaminok télen
Bár hiányzik a tavaszi, nyári és őszi időszakban érlelődő friss gyümölcsök biológiai-, és élvezeti értéke, hatóanyagaik azonban pótolhatók. A vitaminellátottság biztosítása különösen fontos a téli időszakban, hiszen az egészségre káros életmód és táplálkozás következményeit gyakran fokozza a nyirkos, nedves hideg miatt növekedő levegőszennyezés is. Mindezek kedvező feltételeket teremtenek a hűléses, megfázásos betegségeknek, nagymértékben csökkentve a szervezetünk ellenálló képességét.
Nem tudsz ellenállni a finom falatoknak?
Minden fogyókúrázónak talán az jelenti a legnagyobb gondot, ha egy finom falatot ott kell hagyni a tányéron.
Legyen szó otthoni étkezésről, vendégségről, vagy a házastárs/gyermek maradékáról – bizony rátör az emberre a kísértés.
Még akkor is, amikor nem érzünk semmiféle éhségérzetet.
Már egy zsíros szendvics is kihat az erekre
Már egyetlen, zsíros sajttal, majonézzel és szalámival megtömött szendvics is mérhető változást idéz elő az erekben - hívják fel a figyelmet kanadai kutatók. Egy szendvics hatása ugyan csak átmeneti, de évtizedek alatt ebből komoly problémák alakulhatnak ki.
Sportolók étrendje: a jobb eredmény érdekében
Ha nem reggelizel, egész nap jobban fogod kívánni a nehéz ételeket
Ha nem reggelizel, egész nap jobban fogod kívánni a nehéz ételeket – állítja egy friss tanulmány.
Sportolás és hidratálás – Víz és sportitalok
Az, hogy mikor és mit igyon a sportoló, az a testmozgás időtartamától és intenzitásától függ.
Több rák ellen is véd a zöld tea új eredmények szerint
Kanadai kutatók több tízezer kínai nő egy évtizedes megfigyelése alapján arra az eredményre jutottak, hogy a zöld teát rendszeresen fogyasztók között kisebb a bél-, a gyomor- és a torokrák kockázata.
Védd meg szervezeted a szabadgyökök öregítő hatásaival szemben! Légy egészséges!
Szervezetünkben naponta számos biológiai oxidációs folyamat zajlik, melyeknek a szabadgyökök a melléktermékei. Képződésük az emberi test működésének természetes része.
Csirke ,Csirke ,Csirke!!!
Csőben sült csirke
Hozzávalók: 1 csirke, 1 szál póréhagyma, 8 dkg császárszalonna, 2 dl tejszín, késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 tojás, 6 dkg reszelt sajt, margarin a tál kikenéséhez
Az izomépítés szabályai: 20 tipp Chris Aceto-tól, ami nagyobbá tehet
A minőségi izomépítés gyakorlatilag minden testépítő elsőszámú célja. Sajnos azonban ezt sokkal könnyebb mondani, mint megtenni, különösen, ha már egy ideje benne vagy a vasak világában. De útban a segítség! Ebben a rövid cikkben található táplálkozási tanácsok segíteni fognak, hogy még több izmot hordhass magadon. Még ha azt gondolod, hogy Te mindent tudsz, akkor is biztos lehetsz benne, hogy lesz olyan e tippek között, amin érdemes elgondolkodnod
Legfontosabb táplálékunk: a gyümölcs
Az ember gyümölcsevő. Aki már kicsit olvasott a témában, annak már nem kell ecsetelni azt, hogy az ember nem húsevő, és nem mindenevő.
Sportolók étrendje: a jobb eredmény érdekében
Amikor sportolsz, sokkal többet tehetsz annál, hogy lecsökkented a szénhidrátot és sportitalokat fogyasztasz. Figyelj arra is, hogy a helyes táplálékot a helyes mennyiségben juttasd be a szervezetedbe!
Tömegnövelő étrend
A tömegnövelés elősegítéséhez „túl kell zabálnunk” magunkat, vagyis valószínűleg valamivel több szénhidrátot kell bevinnünk, mint amennyit felhasználunk, ellenkező esetben elmarad az izomgyarapodás.
A legjobb memóriaserkentő ételek
Léteznek olyan élelmiszerek, amelyek bizonyítottan serkentik a memóriát és lassítják az öregedéssel járó szellemi hanyatlást - ezért is érdemes belőlük minél gyakrabban fogyasztani.
Tömegnövelők és szénhidrátok
Általánosságban a szénhidrátokról
A szénhidrátok a három makro tápanyag közé tartozik a táplálkozásunkban. Ellentétben a zsírokkal és a fehérjékkel ők nem életfontosságúak, de a szénhidrátok bejuttatása szervezetbe is alapvető a normális működéshez. A szénhidrátok a legjobb energiaszállítók a test számára, velünk a szervezet optimális fizikai és szellemi aktivitásra képes. A zsírok csak a második legjobb energiaszállítók, mert a szénhidrátok gyorsabban a szervezet rendelkezésére tudnak állni .
Elhízást okoz gyerekeknél a műanyagadalék
Összefüggést találtak a gyermekkori elhízás és az egyik legelterjedtebb műanyagipari kemikália, a biszfenol-A között.
Mi történik a testünkkel, amikor kólát iszunk?
Mennyire jó is egy pohár jéghideg kóla, szinte mosolygunk a kortyok közben. De vajon miért ez a kényszeres kólaivás? Mi a jó benne? Mi történik, amikor megiszol egy pohár kólát?
Csokoládé fagylalt fehérjeporból – recept
Hozzávalók:
- 100 ml light joghurt
- 500 ml tej
100 g sárgája
5 g szentjánoskenyér liszt vagy fél kanál kukoricakeményítő
30-50 gramm csokoládés fehérjepor
néhány evőkanál kanál kakaópor attól függően, hogy mennyire csokoládés a fehérjeporunk
Izületi fájdalom és táplálkozás: meghökkentő összefüggés
Fiatalok és idősek körében egyaránt gyakran jelentkező panasz a nyak, derék, váll és térd fájdalma. A következőkben megtudhatjuk, mit tegyünk, hogy az említett fájdalmakat megelőzzük. Dr. Babai László prevenciós szakértő, a www.allergiakozpont.hu szakértője segítségével annak is utána jártunk, vajon táplálkozásunk hogyan befolyásolja a tünetek kialakulását.