Padlizsános-mozzarellás csirkemell – recept

2017. április 29.|

Biztos, Te is kerültél már olyan helyzetbe, hogy egyszerre akartál egészségesen táplálkozni, de közben jól is lakni. Most elhoztunk Neked egy remek receptet, ami egy megoldás lehet a problémádra, hiszen egy egészséges, de laktató ételről van szó.

Gyorsan finomat!

2017. március 25.|

Gyorsan finomat! Ez lehetne ennek a receptnek a szlogenje. Ha vendégek toppannak be, vagy csak vacsorára készítenél valami különlegeset.

Életmód, sport és táplálkozás

2017. március 6.|

A XXI. század egyik problémája a táplálkozás területén, hogy nem képes meggátolni az egyre növekvő „HÍZÓ” társadalom létrejöttét, amely magában hordozza számos más betegség kialakulásának magasabb kockázatát is.

AlmaRózsa

2017. március 1.|

Tavaszt köszöntő rózsák. Látványában és illatában elvarázsló édesség. Gyors, finom, látványos!

Muffin fehérjeporral

2016. december 18.|

Ízletes és egészséges finomság az ünnepekre, vagy a hétköznapokra, hogy ne kelljen az alakod miatt aggódnod! Kóstold meg Te is!

Az őszi gyümölcsök jótékony hatásai

2016. október 15.|

Szerencsére az ősz számos finom gyümölcsöt hoz számunkra, amelyeket érdemes is fogyasztanunk, hiszen számos értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek elengedhetetlenek a szervezetünk megfelelő működéséhez. Az őszi gyümölcsök tehát jó lehetőséget adnak, hogy feltöltődjünk energiával és megerősítsük immunrendszerünket a hűvösebb időre.

Káposzta mint vitaminforrás!

2014. december 29.|

Az emberek, ha meghallják a káposzta nevét biztos, hogy az ünnepek után a karácsonyi töltött káposzta jut az eszükbe, vagy a hölgyek többségének a káposztaleves diéta.

Büntetlen élvezetek!

2014. december 18.|

Itt vannak az ünnepek, így igyekszünk valami újat, gyorsat és még finomat készíteni a nagy forgatagban. Arról nem is beszélve milyen jó lenne, ha nem kerülne plusz kilókba ezeknek a finomságoknak az elfogyasztása.

Tudatos táplálkozás nélkül nem megy! 1.rész Írta: Bögi Viktor

2014. augusztus 18.|

Akár fogyni, akár izmosodni szeretnének, kellő táplálkozási ismeretek nélkül nem lehetnek sikeresek. A következő cikk olyan táplálkozással kapcsolatos alapinformációkat mutat be, melyeket figyelembe véve és alkalmazva közelebb kerülhetnek az egészséges életmód területén meghatározott céljaikhoz.

Miért együnk főétkezéseknél zsírosat?

2014. július 18.|

Miért eszünk annyi csirkemellet? Egyik éttermes barátom azt mondta, hogy 10 hölgyből 9 csirke vagy pulykamellet kér főmenüként. Mit gondolsz, miért van ez? Mert legtöbb hölgy küszködik a kilóival és komolyan veszi a dietetikusok ajánlását, akik azt mondják, hogy a zsíros húsok, nehezen emészthetők, nagy a kalória-értékük, és sok koleszterint tartalmaznak. Ezekből a felsorolásokból egy dolog biztosan igaz: egy gramm zsír több kalóriájú, mint egy gramm szénhidrát vagy fehérje. Ha a szénhidrátot a köret és a fehérjét a hús képviseli, akkor bátran kijelenthetjük, hogy bármelyik főételünknél (hacsak nem szalonna az) a zsír jóval kevesebb, mint a hús vagy a köret mennyisége. Jó, jó, ne tocsogjon a zsírban a húsétel, de azért a ló másik oldalára se essünk, hogy csak por száraz húsokat ehessünk? Megint beleestünk egy téves orvostudományi elmélet csapdájába. Az egyiket, a „lúgosítást” már említettem. Addig, amíg a friss zöld ételek fogyasztását tartották lúgosításnak, addig rendben volt, de mikor már az étkezés mellé is lúgos víz fogyasztását ajánlották, akkor az már veszélyessé vált az egészséges emésztés szempontjából a gyomorban. A zsírmentes étkezésnek a propagálásánál pedig egy másik téves orvostudományi elmélet, a koleszterin-elméletbe ütközünk.