Vitaminok télen

2012. november 20.|

Bár hiányzik a tavaszi, nyári és őszi időszakban érlelődő friss gyümölcsök biológiai-, és élvezeti értéke, hatóanyagaik azonban pótolhatók. A vitaminellátottság biztosítása különösen fontos a téli időszakban, hiszen az egészségre káros életmód és táplálkozás következményeit gyakran fokozza a nyirkos, nedves hideg miatt növekedő levegőszennyezés is. Mindezek kedvező feltételeket teremtenek a hűléses, megfázásos betegségeknek, nagymértékben csökkentve a szervezetünk ellenálló képességét.

Nem tudsz ellenállni a finom falatoknak?

2012. november 15.|

Minden fogyókúrázónak talán az jelenti a legnagyobb gondot, ha egy finom falatot ott kell hagyni a tányéron.

Legyen szó otthoni étkezésről, vendégségről, vagy a házastárs/gyermek maradékáról – bizony rátör az emberre a kísértés.

Még akkor is, amikor nem érzünk semmiféle éhségérzetet.

Már egy zsíros szendvics is kihat az erekre

2012. november 6.|

Már egyetlen, zsíros sajttal, majonézzel és szalámival megtömött szendvics is mérhető változást idéz elő az erekben - hívják fel a figyelmet kanadai kutatók. Egy szendvics hatása ugyan csak átmeneti, de évtizedek alatt ebből komoly problémák alakulhatnak ki.

Sportolók étrendje: a jobb eredmény érdekében

2012. november 6.|

Amikor sportolsz, sokkal többet tehetsz annál, hogy lecsökkented a szénhidrátot és sportitalokat fogyasztasz. Figyelj arra is, hogy a helyes táplálékot a helyes mennyiségben juttasd be a szervezetedbe!

Csirke ,Csirke ,Csirke!!!

2012. október 19.|

Csőben sült csirke

Hozzávalók: 1 csirke, 1 szál póréhagyma, 8 dkg császárszalonna, 2 dl tejszín, késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 tojás, 6 dkg reszelt sajt, margarin a tál kikenéséhez

Az izomépítés szabályai: 20 tipp Chris Aceto-tól, ami nagyobbá tehet

2012. október 9.|

A minőségi izomépítés gyakorlatilag minden testépítő elsőszámú célja. Sajnos azonban ezt sokkal könnyebb mondani, mint megtenni, különösen, ha már egy ideje benne vagy a vasak világában. De útban a segítség! Ebben a rövid cikkben található táplálkozási tanácsok segíteni fognak, hogy még több izmot hordhass magadon. Még ha azt gondolod, hogy Te mindent tudsz, akkor is biztos lehetsz benne, hogy lesz olyan e tippek között, amin érdemes elgondolkodnod

Sportolók étrendje: a jobb eredmény érdekében

2012. október 3.|

Amikor sportolsz, sokkal többet tehetsz annál, hogy lecsökkented a szénhidrátot és sportitalokat fogyasztasz. Figyelj arra is, hogy a helyes táplálékot a helyes mennyiségben juttasd be a szervezetedbe!

Tömegnövelő étrend

2012. október 2.|

A tömegnövelés elősegítéséhez „túl kell zabálnunk” magunkat, vagyis valószínűleg valamivel több szénhidrátot kell bevinnünk, mint amennyit felhasználunk, ellenkező esetben elmarad az izomgyarapodás.

A legjobb memóriaserkentő ételek

2012. szeptember 29.|

Léteznek olyan élelmiszerek, amelyek bizonyítottan serkentik a memóriát és lassítják az öregedéssel járó szellemi hanyatlást - ezért is érdemes belőlük minél gyakrabban fogyasztani.

Tömegnövelők és szénhidrátok

2012. szeptember 25.|

Általánosságban a szénhidrátokról

A szénhidrátok a három makro tápanyag közé tartozik a táplálkozásunkban. Ellentétben a zsírokkal és a fehérjékkel ők nem életfontosságúak, de a szénhidrátok bejuttatása szervezetbe is alapvető a normális működéshez. A szénhidrátok a legjobb energiaszállítók a test számára, velünk a szervezet optimális fizikai és szellemi aktivitásra képes. A zsírok csak a második legjobb energiaszállítók, mert a szénhidrátok gyorsabban a szervezet rendelkezésére tudnak állni .

Csokoládé fagylalt fehérjeporból – recept

2012. szeptember 15.|

Hozzávalók:
- 100 ml light joghurt
- 500 ml tej
100 g sárgája
5 g szentjánoskenyér liszt vagy fél kanál kukoricakeményítő
30-50 gramm csokoládés fehérjepor
néhány evőkanál kanál kakaópor attól függően, hogy mennyire csokoládés a fehérjeporunk

 

Izületi fájdalom és táplálkozás: meghökkentő összefüggés

2012. szeptember 14.|

Fiatalok és idősek körében egyaránt gyakran jelentkező panasz a nyak, derék, váll és térd fájdalma. A következőkben megtudhatjuk, mit tegyünk, hogy az említett fájdalmakat megelőzzük. Dr. Babai László prevenciós szakértő, a www.allergiakozpont.hu szakértője segítségével annak is utána jártunk, vajon táplálkozásunk hogyan befolyásolja a tünetek kialakulását.

Testépítő étrend-minta

2012. szeptember 13.|

A kajáknál lehetőségeket írok hogy mit ehetsz reggelire, ebédre, vacsira. Mi lehet a "nasi", és az innivaló. A kaják közül kettőt választhatsz ki reggelire, ebédre, vacsira. A nasik csak heti egy-két alkalommal vészhelyzet esetén iktathatóak be!!! Amit NE: sütik, fehér lisztből készült termékek, cukros müzlik és gabonapelyhek, tej, sajt, túró, 100%-os levek. Ne zsírban vagy olajban sült ételeket fogyassz! Lehetőség szerint főzve, párolva, grillezve, kövön sütve készült dolgokat fogyassz! A főétkezések közt is rágcsálj! Vegyél egy almát vagy vegyél salátát öntet nélkül. Igyál sok folyadékot, ez is csillapíthatja az étvágyat! Ilyenkor egy kávé életmentő lehet. Sok lemondással jár de meghozza a gyümölcsét!

Króm, CLA és L-karnitin: hogyan segítik a fogyást?

2012. szeptember 10.|

Számos olyan fogyókúrát segítő készítmény kapható, melyekben megtalálható a króm, a C.L.A zsírsav vagy éppen az L-karnitin neve. De vajon milyen szerepet játszanak a testsúly-csökkentésben, és hogyan fejtik ki hatásukat?

Táplálkozási tények és tévhitek

2012. szeptember 7.|

Ha megvizsgáljuk az emberi szervezet folyamatait, és sorrendet állítanánk fel hatékonyságukat illetően, akkor az alkalmazkodóképesség lenne a sorban az első. Nem nehéz ezt belátni, hiszen a törzsfejlődés során ennek köszönhetően maradt fenn az emberi faj.

Sportolók étrendje – a jobb eredmény érdekében

2012. szeptember 4.|

Ha sportolsz, sokkal többet tehetsz annál, hogy lecsökkented a szénhidrátot és sportitalokat fogyasztasz. A jó hír az, hogy ahhoz, hogy helyesen táplálkozz a tökéletes formád elérésének érdekében, nem igényel speciális diétákat. Az egész csak arról szól, hogy a helyes táplálékot helyes mennyiségben juttasd a szervezetedbe.

A rostok szerepe az emésztésben

2012. szeptember 1.|

Nagyon fontos rostban gazdag ételeket fogyasztanunk, illetve italokat is, de tulajdonképpen miért is és mi egész pontosan az a növényi rost?