7 ok, amiért a matcha tea a sportolók legjobb barátja

2022. szeptember 19.|

Ez a szuperélelmiszer nem csak fokozza a sportteljesítményt, de a koncentrációdat is növeli. A matcha tea nem csak az élsportoloknak, de a lelkes amatőröknek is kiváló vitamin, ásványi anyag és antioxidáns forrás lehet. Legfőbb előnyei közé tartozik a megnövekedett teljesítmény és az edzés utáni regenerálódás gyorsítása.

A legjobb edzés utáni nassolnivalók

2022. szeptember 12.|

A tápanyagdús kalóriákkal való táplálkozás fontos része annak, hogy energiával teli maradj a mozgáshoz. De vajon az edzés utáni nassolnivaló választása valóban segíthet-e abban, hogy több hasznot húzz az edzésből?

7 ok, amiért érdemes több zabot enned

2022. szeptember 5.|

A zab az egyik legkiválóbb tápanyagforrás, amely segítségével nagyobb teljesítményre leszel képes. Lehet, hogy nem a legszebb vagy legizgalmasabb étel, de a zab mellett rengeteg okot lehet felsorolni, amiért a kedvenceddé válhat.

Süti? Csipsz? Pizza? Így uralkodj a sóvárgásodon

2022. szeptember 5.|

Az étel utáni sóvárgás, tanulmányok szerint az emberek több mint 90 százalékánál előfordul. De az, hogy hogyan kezeljük a sóvárgást, nagyon eltérő lehet. Vannak, akik azt esznek, amit akarnak, és nem aggódnak emiatt, míg mások úgy érzik, hogy a sóvárgás irányítja őket, és a végén a kedvenc ételeikből falatoznak.

Hogyan hat a gyorséttermi étkezés a testedre?

2022. augusztus 29.|

Amikor eljön az öt óra, és még egy percig sem gondolkodtál azon, hogy mi legyen a vacsora, az utca végén lévő gyorsétterem előtti izzó tábla a nevedet hívogathatja. Egy gyors kitérő az autósbüfében remek lehetőségnek tűnhet, de van egy határozott hátránya.

Néhány érdekesség a brokkoliról

2022. augusztus 22.|

A brokkoli osztozik ezeken a rákellenes, immunerősítő tulajdonságokon más keresztesvirágú zöldségekkel, például a karfiollal, a kelbimbóval és a káposztával. 

4 ok, amiért megéri rendszeresen csipkebogyó teát fogyasztani

2022. augusztus 22.|

A csipkebogyó a rózsák nemzetségbe tartozó növény, azaz a rózsatöveken termő gyümölcs. Kerek vagy hosszúkás, jellemzően narancssárgától az élénkpirosig terjedő színű, és a rózsavirág szirmainak tövében növekszik. A csipkebogyót általában az év első fagya után szüretelik.

Ezért vagy annyira éhes a pihenőnapokon

2022. augusztus 1.|

Most kezdtél el edzeni és észrevetted, hogy a pihenőnapokon sokkal éhesebb vagy a megszokottnál? A jelenség mögött fizikai és pszichológiai okok vannak.

Az édesburgonya 5 meglepő egészségügyi előnye

2022. július 25.|

Az édesburgonya édes, keményítőtartalmú gyökérzöldség, amelyet világszerte termesztenek. Többféle méretben és színben - köztük narancssárga, fehér és lila - kaphatók, és vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és rostokban gazdagok.

A belek egészsége: prebiotikumok és probiotikumok

2022. július 25.|

Mindkettő jótékony hatással lehet az egészségre, de mi a különbség köztük? Az emésztőrendszeredben több trillió baktérium található, amelyek között vannak jótékony hatásúak és kifejezetten rossz baktériumok. Mind a prebiotikumokra, mind a probiotikumokra szükség van ahhoz, hogy az emésztőrendszer megfelelően működjön.

Szuperélelmiszer – Az Áfonya

2022. július 18.|

Valószínűleg már most is szereted az áfonyát, de nem biztos, hogy tudod, mennyire jót tesz neked. Tudj meg többet ennek a kis antioxidáns-erőmű gyümölcsnek a tápanyagtartalmáról, amely segíthet a memóriádnak, csökkentheti a gyulladást és még sok minden mást.

Az avokádó előnyei: 4 jótékony hatása az egészségre

2022. július 18.|

Az avokádó az utóbbi években egyre népszerűbb élelmiszerré vált, az emberek a krémes gyümölcsöt turmixba keverik, vagy pirítósra szeletelik. Ez a zöld gyümölcs a világ konyháinak igazi alapdarabjává vált - és nem véletlenül. Az avokádó számos egészségügyi előnnyel jár, és sokoldalú összetevő a főzés során.

Mesterséges édesítőszerek – Átok vagy áldás?

2022. július 4.|

Amiről többek között szó lesz: A mesterséges édesítőszerek 80-700-szor olyan édesek, mint a cukor, minimális kalóriatartalom mellett. A mesterséges édesítőszerek ésszerű mennyiségben biztonságosak az emberi fogyasztás szempontjából.